skoljobb.se

Elevassistent till Söraby skola

Företag Växjö kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2022-08-20

Ansök nu

Elevassistent till Söraby skola

Dela den här annonsen Om arbetsplatsen

Nu söker vi dig, som tillsammans med oss vill göra nytta för dem vi är till för! Växjö kommun är Kronobergs största arbetsgivare som varje dag, året runt, arbetar för våra invånare, företag och besökare. Tillsammans skapar vi en hållbar morgondag och en attraktiv kommun att bo, leva och verka i – idag och i framtiden. Det innebär ett arbete där vi utmanar oss att tänka nytt, lära och utvecklas med varandra. Vill du vara en del i ett stort sammanhang där du får vara med och göra skillnad på riktigt? Välkommen till oss på Växjö kommun!

Arbetsuppgifter

Söraby skola är en låg- och mellanstadieskola med omkring 300 elever. Vi har vår verksamhet i nyrenoverade lokaler i samhället Rottne. Skolan är organiserad i arbetslagen fritidshem, årskurserna F-3 och årskurserna 46.

Vi värnar om en god kontakt mellan skolan och hemmet. Från skolan vill vi erbjuda alla vårdnadshavare en god inblick i och ett gott samarbete kring barnens skolsituation. Vi anser att det är viktigt att föräldrarna engagerar sig i sina barns skolgång och tycker att deras barns utbildning är betydelsefull för framtiden, vilket är en framgångsfaktor för att de ska lyckas i skolan.

För raster och aktiviteter har vi en stor skolgård med bland annat multiarena, klätterställning, rastbod och olika gungor. Vi har även ett rörelseråd bestående av elever och personal som ordnar med lekar och aktiviteter. Vårt bibliotek ligger centralt beläget mitt i skolan där vi kan träffa på vår skolbibliotekarie när hon inte är ute i klasserna. Skolan har även tillgång till en stor sporthall som används både under skoltid och fritidstid.

Vår målsättning är att ge alla elever en god grund för framtiden. Det handlar både om kunskaper och grundläggande värden. Vi jobbar för att våra elever ska trivas och lyckas i sitt skolarbete. Söraby skola är en skola att utvecklas positivt i.

Som elevassistent kommer du både vara stöd till enskild elev men även till hela gruppen under skoldagen, både i klassrum och på raster. Som elevassistent har du ett nära samarbete med läraren i klassen och EHT-teamet. Det ingår även tid på fritidsverksamheten i tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad elevassistent. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och erfarenhet. Vi ser gärna att du har kunskap inom NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar) samt erfarenhet av fritidsverksamhet.

Du som söker har:
- ett genuint intresse för barns lärande och en passion för ditt yrke.
- förmåga att arbeta strukturerat utifrån styrdokumenten.
- förmåga att se och möta varje elev utifrån elevens förutsättningar.
- en positiv inställning och bidrar till utveckling av verksamheten.
- ett professionellt förhållningssätt.
- ett flexibelt arbetssätt och kan samarbeta i arbetslag och inom enheten.
- en varm och öppen personlighet samt förmåga att sätta gränser.
- ser samarbete med hemmet som en framgångsfaktor.
- god förmåga att kommunicera med elever och vårdnadshavare.

 

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

2022-09-01 eller enligt överenskommelse.

 

Ansökan

Ansök senast: 2022-08-20

Referensnummer: UTBF 344/22

Ansök här

Anställning

Antal annonserade arbetstillfällen:  1

KontaktKontaktperson

Ulrik Hultgren
Rektor
0470-796504
Gun Albinsson Bloom
biträdande rektor
0470-796503
Facklig företrädare Fackliga företrädare nås via Växjö kommuns kontaktcenter.
0470-410 00
  Övrigt

Växjö kommuns anställda ska spegla den mångfald som finns i kommunen. Vi välkomnar sökande oberoende av till exempel ålder, kön och etnicitet.

Det kan bli aktuellt med löpande intervjuer så skicka gärna din ansökan så snart som möjligt.

Ansökan sker enbart via Offentliga jobbs rekryteringsverktyg (www.offentligajobb.se).
Medtag utbildningsbevis och eventuell yrkeslegitimation vid intervju. För att bli aktuell för anställning behöver du visa två utdrag från belastningsregistret innan du anställs. Beställning av utdrag ur belastningsregistret kan göras på https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ och du ska använda dels det som heter Arbete inom skola eller förskola (442.5) samt Kontroll av egna uppgifter i belastningsregistret (442.3).

För interna kandidater kan det bli aktuellt med annat tillträdesdatum. För mer information se Beslut gällande tidpunkt för byte av enhet vid rekrytering av intern kandidat inom utbildningsförvaltningen på intranätet.

Läs mer om vad som händer i våra skolor/förskolor på pedagog.vaxjo.se.

Till bemannings- och rekryteringsföretag eller till dig som är försäljare: Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare annonser.

Lediga jobb

 

Dela detta jobb

Elevassistent till Söraby skola

Växjö kommun