skoljobb.se

Elevassistent till Stadsöskolan

Företag Luleå kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-24

Ansök nu

Elevassistent till Stadsöskolan

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Välkommen till oss på Stadsöskolan!

Stadsöskolan är en skola som omfattar åk 4-9 och ligger i Gammelstad med närhet till älven och världsarvet Kyrkbyn. I anslutning till skolan finns både sporthall, badhus, bibliotek, fritidsgård och övrig närservice såsom apotek, frisör, livsmedelsbutik, café, vårdcentral och folktandvård med mera. Det går flera täta bussturer per timme både till och från Gammelstad, så det är lätt att ta sig till vår skola.

Den digitala utvecklingen i samhället och omvärlden måste avspegla sig i skolan. Världen befinner sig endast ett klick bort för våra elever. Stadsöskolans elever är och ska bli än mer digitala och vi vill med denna satsning uppnå en ökad måluppfyllelse med bättre resultat och ökade kunskaper. De elever som lämnar Stadsöskolan ska vara nyfikna, ansvarstagande, engagerade och kompetenta att verka och fungera i en global värld.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten som elevassistent innebär att du kommer att arbeta som stöd i undervisningen och på raster under hela skoldagen för en elev i en klass på högstadiet. Du som person och ditt arbete är väldigt viktigt för den här eleven som är i behov av omfattande stöd och omvårdnad. Arbetet kommer att innebära att du jobbar för att skapa en miljö som främjar lärande och trygghet för eleven. I arbetet ingår också tät kontakt med hemmen så du kommer att vara en viktig länk mellan hem och skola. Du finns som en vuxen i klassen och ingår i ett arbetslag.

KVALIFIKATIONER
Du har erfarenhet av att jobba med barn i åldrarna 13-16 år, inom pedagogisk verksamhet och gärna som personlig assistent. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att jobba med människor som är rullstolsburna och att du har kunskaper i förflyttningsteknik. Du har avslutad gymnasial utbildning med inriktning mot exempelvis barn och fritid eller ledarskapsprogrammet samt gärna att du har läst någon eftergymnasial kurs med inriktning mot skola och undervisning. Utbildning inom vård och omsorg är meriterande. Som person har du lätt att knyta an till alla elever och du har lätt för att samarbeta och har förmåga att se behov och hantera olika situationer som kan uppstå under en dag. Eftersom tjänsten innebär nära dialog med elev, vårdnadshavare, arbetslag och skolans övriga personal vill vi att du har god förmåga att kommunicera både verbalt samt skriftligt.

Du är engagerad och flexibel samt öppen för många lösningar och arbetssätt. Du är en god förebild för samtliga elever. Du är en tydlig och trygg vuxen eftersom du är rak och öppen och har god struktur och organisatorisk förmåga och inte minst ett stort hjärta. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Om du erhåller befattningen måste du lämna ett godkänt utdrag ur belastningsregistret.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Elevassistent till Stadsöskolan

Luleå kommun