skoljobb.se

Elevassistent till Svartbäcksskolans grundsärskola

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-01

Ansök nu

Elevassistent till Svartbäcksskolans grundsärskola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning

Vi söker kompetenta och stabila elevassistenter till grundsärskolan, inriktning ämnen och ämnesområden. Vi söker dig som tillsammans med arbetslaget vill driva skolutvecklingen framåt.

Vår grundsärskola, åk 1-6, finns i olika byggnader inom skolans område. Vi har höga ambitioner att ständigt utveckla elevernas kunskapsresultat och sociala kompetens. Skolans förhållningssätt utgår från Ledaren I Mig och vi kallar oss för hälsans skola, där hela individen står i fokus i vårt arbete. Vi är sockersmarta, vilket innebär att vi gör aktiva val gällande skolmaten enligt skolmatslyftet och en sockersmart generation.

Arbetsuppgifter
Elevassistentens arbetsuppgifter är att under klassläraren och fritidspedagogens pedagogiska ansvar, aktivt delta i planering, genomförande av undervisningen inom skol- och fritidshemsverksamheten. Eleverna inom grundsärskolan kan även ha andra funktionsnedsättningar såsom autism, rörelsehinder, vilket innebär att det i uppdraget ingår omsorgsansvar, såsom matning, sondmatning, medicinering, användning av liftar och blöjbyten. Arbetet kan vara både fysiskt och psykiskt tungt.

Kvalifikationer, vi söker dig som:

- Har kunskap och erfarenhet av intellektuell funktionsnedsättning.
- Har kunskap och erfarenhet av andra olika funktionsnedsättningar.
- Har kunskap om autism och olika beteendestörningar.
- Har kunskap om AKK - alternativ kompletterande kommunikation.                              - Har ett öppet och flexibelt förhållningssätt.
- Har ett stort intresse för skolutveckling inom grundsärskolan.
- Är stabil, då en kontinuitet i verksamheten är viktig för elevernas utveckling.                - Har lätt för att samverka och samarbeta.   
- Personlig lämplighet och tidigare erfarenhet av arbete inom grundsärskolan.

Du får: 
Arbeta i en organisation i stark utveckling
Arbeta med kompetenta kollegor och en erfaren skolledning
 

Villkor
Fyra av de sex tjänsterna kommer att tillsättas om erforderliga beslut tas om att utöka verksamheten med två fulltaliga klasser. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Urval och intervjuer sker löpande under annonstiden. Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. 

Dela detta jobb

Elevassistent till Svartbäcksskolans grundsärskola

Haninge kommun