skoljobb.se

Elevassistent (visstid) 75%

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-25

Ansök nu

Elevassistent (visstid) 75%

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhetsområdet gymnasium, vuxenutbildning, integration och arbetsmarknad har en varierande verksamhet som riktar sig till ungdomar och vuxna. Våra enheter präglas av god kvalité, närhet och att vi arbetar aktivt för att skapa trygga och berikande möten mellan människorna som finns i verksamheterna. Vårt mål är att våra studerande och deltagare ska lämna utbildningen rustade med möjligheten att välja sin framtid och stolt tänka tillbaka på sin studietid.

Carlsund Utbildningscentrum är en av Motala kommuns gymnasieskolor. Vi värnar om värden som mångkultur, entreprenörskap och hållbar utveckling. På skolan finns åtta nationella yrkesprogram:
• Barn- och Fritid
• Bygg- och anläggning
• El- och energi
• Fordons- och transport
• Handels- och administration
• Hotell- och turism
• Industritekniskt
• Vård- och omsorg
Vi har även Introduktionsprogram och gymnasial lärlingsutbildning inom våra nationella program. Skolan utgör en kreativ miljö och vi utvecklar verksamheten i nära samverkan med lokala branschföreträdare där elevernas entreprenörskap står i fokus.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu elevassistent, 75% visstid vid Introduktionsprogrammen. Du kommer att arbeta som elevassistent och stötta elever i behov av stöd under skoldagen. Arbetet innebär kontakter med övriga elever, personal och rektor, men även med föräldrar och andra instanser. Du kommer att ingå i en personalgrupp som framförallt består av lärare.

KVALIFIKATIONER
Treårig gymnasial utbildning på Barn-och fritidsprogrammet eller motsvarande program / utbildning som arbetsgivaren bedömmer som likvärdig. Gärna inriktning mot, eller påbyggnadsutbildning i Barn med funktionshinder.

Vi söker Dig med erfarenhet av arbete med ungdomar i behov av stöd. Du är självgående och kan ta egna initiativ, samtidigt som du trivs med att arbeta och utvecklas i dialog med andra. Du har en god samarbetsförmåga, är tydlig i ditt sätt att kommunicera och skapar lätt relationer med de du möter i din yrkesmässiga vardag. Du ska vara duktig på att skapa struktur för den du hjälper och kunna styra så att misstolkningar inte uppkommer. Vi ser även att du är flexibel och kan hantera stressiga situationer på ett bra sätt.

Utifrån uppdragets behov ser vi helst manliga sökande. I övrigt läggs stor vikt vid personlig lämplighet för det specifika uppdraget.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Motala med sina ca 42 000 invånare är en aktiv och öppen sjöstad som gnistrar av aktivitet och framtidstro. Det är lätt att njuta av friluftsliv, unik natur och sjöstadskänsla året runt. Vårt läge vid Vättern ger oss möjligheter många bara drömmer om. Vid sidan av populära Varamobaden, norra Europas största insjöbad, finns ytterligare 150 sjöar i vår kommun. I Motala har, på ett eller annat sätt, nästan allt med vatten att göra och där det finns vatten och vattenvägar samlas människor. Sjöstaden Motala är också startplats för Göta Kanal och för Vätternrundan. Varmt välkommen till Motala, Östergötlands sjöstad.

Dela detta jobb

Elevassistent (visstid) 75%

Motala kommun