skoljobb.se

En chans för dig! Ekonom till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Företag Halmstads kommun
Regioner
Utgår

2018-07-20

Ansök nu

En chans för dig! Ekonom till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro

Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningens uppdrag är att genom utbildning, praktik och arbete öka individens förutsättningar för att hitta ett arbete och bli självförsörjande. Vi har bland annat kommunens största samlade utbud av gymnasieutbildningar samt kurser för vuxna.

ARBETSUPPGIFTER
Som ekonom på utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen har du en central roll inom ekonomifunktionen. Du stödjer våra verksamheter i ekonomiska frågeställningar och arbetar med att ta fram beslutsunderlag och fungerar som ett bollplank i beslutsprocesser.

I dina arbetsuppgifter ingår arbete med bland annat budget, prognoser, statistik, rapporter och bokslut. Det blir även din uppgift att ha kontroll på helheten i ekonomin för de verksamheter du arbetar mot. I ditt uppdrag som ekonom bidrar du till att utveckla förvaltningens ekonomiprocesser, vidare analyserar du verksamheterna ur ett ekonomiskt perspektiv och levererar underlag till beslutsfattare på olika nivåer på ett pedagogiskt sätt.

KVALIFIKATIONER
Du har en ekonomisk högskoleutbildning med några års erfarenhet av ekonomiarbete. Har du tidigare erfarenhet av arbete inom offentlig sektor samt kunskaper i ekonomisystemet Agresso är detta meriterande.

Rollen som ekonom hos oss förutsätter att du har god flexibilitet och att du kan arbeta i grupp men även ett driv att genomföra arbetsuppgifter självständigt. Som person ser vi gärna att du är serviceminded, ödmjuk och hjälpsam, men att du samtidigt kan ställa krav på din omgivning.

För att lyckas med dina arbetsuppgifter och bidra till utveckling av verksamheten ska du vara kommunikativ samt ha en pedagogisk förmåga. Du behöver därför kunna beskriva ekonomiska händelser på ett enkelt, pedagogiskt och kommunikativt sätt då du kommer att delta i olika arbetsgrupper/utredningar där det behövs ekonomisk kompetens.

För övrigt ser vi gärna att du har sinne för både detaljer och helhet, lätt att utrycka dig i tal och skrift samt har en analytisk förmåga. Vidare ser du kopplingar mellan ekonomiska utfall och händelser i verksamheten och är på så sätt både lösningsfokuserad och handlingskraftig.

Du agerar utifrån vår kommuns gemensamma värdegrund och är ett föredöme för andra medarbetare. Du uppmuntrar till delaktighet och kreativitet, visar personlig omtanke genom att ge stöd och genom att konfrontera i ett gott syfte, både för dina närmsta kollegor och för organisationen i stort. Genom ditt sätt att agera och kommunicera sprids detta förhållningssätt vidare i organisationen och skapar motiverade och kreativa kollegor.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

ÖVRIGT
Vi värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tjänsten tillsätts under förutsättningar att vederbörliga beslut tas i organisationen.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

En chans för dig! Ekonom till Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Halmstads kommun