skoljobb.se

Engagerad förskollärare till BORGEN

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Engagerad förskollärare till BORGEN

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. I Katrineholms skolor får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. 

Katrineholms skolor växer! Vi är i ett spännande utvecklingsskede med ekonomi i balans, ett systematiskt starkt kvalitetsarbete och visioner för framtiden. Inom bildningsförvaltningens har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända barn. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

I Katrineholm finns den Reggio Emilia-inspirerade förskolan BORGEN. Förskolan har två avdelningar för 1-3 åringar och två avdelningar för 3-5-åringar. 

Förskolan har en stor härlig gård som utnyttjas flitigt liksom närliggande parker, skog och centrum i Katrineholm. Borgen har ett aktivt Grön Flagg arbete. Förskolan hör till samordningsområde SYD 1 tillsammans med förskolorna Karossen och Trädgården. 

Hela området arbetar med ett gemensamt tema HÅLLBAR FRAMTID vilket utmynnar i många spännande projekt på förskolorna. Genom processinriktad utforskande undervisning, väl utvecklad pedagogisk dokumentation, bibliotek samt stor vikt vid spännande lärmiljöer såväl inom- som utomhus skapar vi en välkomnande förskola. Vårt centrala läge gör att vi har lätt att utforska staden tillsammans. 

Utgångspunkten i vårt värdegrundsarbete är att skapa goda relationer. Det är därför viktigt att du ser barn och vuxna som kompetenta och tror på deras förmåga. Då du kommer ställas inför komplexa frågor är det viktigt att du kan och vill ta ansvar. Tjänsten innebär att du är lyhörd, flexibel och arbetar för ett nära samarbete med föräldrar. 

Vi erbjuder dig: 
- Arbete i arbetslag med förskollärare och barnskötare med lång erfarenhet 
- pedagogiskt nätverk där vi arbetar med ledarskap, organisation och projekt utifrån 
pedagogernas egna filmer, litteratur och annan pedagogisk dokumentation 
- mentorsår med pedagogista som handledare för nyexaminerade förskollärare 
- pedagogista på området 
- 2 dagars utbildning ”Reggio Emilia i praktiken” studiebesök och föreläsningar i Stockholm. 
- Arbetskläder och personlig iPad 

Välkommen med din ansökan! 

För mer information: http://www.katrineholm.se

Arbetsuppgifter:
Leda, driva och utveckla undervisningen i ditt arbetslag och på förskolan. Analysera barnens lärande utifrån pedagogisk dokumentation. 

Kvalifikationer:
Nyexaminerad alternativt några års erfarenhet av arbete som legitimerad förskollärare. 

Vi ser gärna att du är trygg, stabil och har självinsikt. Ser relationer i sitt rätta perspektiv, skiljer på det personliga och professionella. Förhåller sig på ett sätt som är anpassat till situationen. 

Att du tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. 

Identifierar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver dina processer vidare mot resultat. Fattar nödvändiga beslut 
inom ditt ansvarsområde. 

Du arbetar bra med andra människor. Relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Uppmärksammar andras synpunkter och kompetens och ger dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Lyssnar, kommunicerar och löser konflikter på ett konstruktivt sätt. Identifierar och utvecklar relationer. 


Erfarenhet:
Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten utannonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas. 

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen. 

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR). 

Varmt välkommen med din ansökan! 

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön. 
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: Tillträde augusti 2019 eller enligt överenskommelse. 
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2019-06-02

Arbetsgivarens referensnummer: C28102/2019


Upplysningar lämnas av:
Helena Lindkvist 
Förskolechef
Telefon: 0150-488233

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Engagerad förskollärare till BORGEN

Katrineholms kommun