skoljobb.se

Engagerad förskollärare till Västerhaninge Norra Förskolor

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2023-03-24

Ansök nu

Engagerad förskollärare till Västerhaninge Norra Förskolor

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.   

Beskrivning av verksamheten 

I Haninge Kommun inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Detta gör att vi ser på barnet som medskapare av omvärlden och sitt eget kunskapande. Vi har ett projekterande arbetssätt och bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete gällande dokumentation av så väl barnets lärande som verksamheten i sin helhet. Vi arbetar alltid för att för att barn och pedagogers delaktighet skall vara en självklarhet i vår verksamhet. Tillsammans med våra kockar arbetar vi med ett gemensamt projekt kring måltid och hälsa som vi kallar Måltidsnyckeln.

Tjänsten är med placering i Västerhaninge Norra Förskolor.  Vårt område består av 4st förskolor Vargberget, Park Öst, Nytorp och Åby förskola. 

Hos oss får du en trygg och stabil organisation med 1000 pedagogers röster, ledarskap och ägarskap i fokus. I olika forum ges pedagoger möjlighet till kollegialt utbyte där vi utvecklas tillsammans. Vi värdesätter samtal och reflektioner kollegor emellan med rimlighet i uppdraget som utgångspunkt.

Som förskollärare inom Haninge kommun är du med och arbetar för barnens röst i samhället och kommungemensamma projektet ” Tillsammans genom Vär(l)den ”.  I Haninge får du som anställd utvecklas med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag!

Om rollen
Vi söker dig som vill arbeta utifrån Reggio Emilias pedagogiska filosofi . Du som förskollärare ansvarar för det pedagogiska arbetet framåt med engagemang och nyfikenhet. Genom pedagogisk dokumentation och reflektion formar du utbildningen tillsammans med dina kollegor. Du värdesätter en tillgänglig, tydlig och tilltalande lärmiljö med språkutvecklande arbetssätt i fokus.  Du som förskollärare är positiv, initiativrik och engagerad ledare som tillsammans med dina kollegor skapar de bästa förutsättningar för alla barn.

Vi söker dig som:   

  •  anser att varje möte är betydelsefullt 

  •  är en medforskande pedagog är trygg i förskolans styrdokument 

  •  arbetar aktivt med barnkonventionen 

  •  arbetar med digitala verktyg och använder det som en naturlig del i vardagen 

  •  arbetar utifrån 100 språklighet ger och tar emot feedback på ett konstruktivt sätt

  •  vill skapa en likvärdig utbildning för alla barn

Krav: 

  • har förskollärarlegitimation 

  • har förståelse och erfarenhet av Reggio Emilia inspirerat arbetssätt

Förmåner
Vi erbjuder semesterväxling och en förmånsportal med rabatter och friskvårdserbjudande. Fri tillgång till kommunens gymanläggning.

Anställningsform
Tjänsten är tills vidare med inledande provanställning på 6 månader.
Omfattning 100%
Tillträde enligt överenskommelse                                                          

Ansökan
Tycker du att det låter intressant? Skicka din ansökan redan idag!
Vi kommer att arbeta med urval och intervjuer löpande, så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Engagerad förskollärare till Västerhaninge Norra Förskolor

Haninge kommun