skoljobb.se

logga

Engagerad Studie- och yrkesvägledare till Raoul Wallenbergskolan Skövde

Regioner
Utgår

2021-12-02

Ansök nu

Engagerad Studie- och yrkesvägledare till Raoul Wallenbergskolan Skövde

Raoul Wallenbergskolorna (RWS) är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt, men dessutom är vår ambition att skolans verksamhet på ett positivt sätt ska bidra till att närområdet utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

RWS består idag av nio förskolor och fem grundskolor i Bromma, Ekerö, Haninge, Mariehäll, Sigtuna, Skokloster, Skövde, Solna och Uppsala. Med vårt utvecklingsarbete strävar vi efter att skapa framstående verksamheter. Målet är givetvis att på bästa tänkbara sätt rusta våra barn och unga för framtiden. För oss är det en framgång för lärandet att inkludera fysisk aktivitet i verksamheten.

För sex år sedan öppnade Raoul Wallenbergskolan Skövde. RWS Skövde har expanderat från 80 elever till 800 elever under dessa år. Skolan drivs under devisen ”göra positiv skillnad” och vår ambition är att det ska vara den attraktivaste grundskolan i Skövde. I skolan bedrivs en evidensbaserad verksamhet som både elever och vårdnadshavare är mycket nöjda med. Vi har en tydlig värdegrund utifrån RWS ledord där ordning och reda står i fokus.  Vi lägger stor vikt vid att skapa ett gemensamt förhållningssätt kring undervisningen och övrig verksamhet. Intresset för vårt skolkoncept är mycket stort och därför är ambitionen att vi under de närmaste åren ska bygga och etablera flera nya skolor i såväl Skövde som Skaraborg.

Vem är du?

Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare och har ett starkt engagemang för att stödja och motivera människor i en viktig valsituation inför bland annat gymnasievalet. Vi värdesätter din förmåga att skapa goda relationer med både elever och kollegor samt att din samarbetsförmåga är god.

 Du brinner för att göra positiv skillnad för olika typer av elever – både de som är i behov av särskilt stöd och de som behöver stora utmaningar. Vi söker dig som delar vår värdegrund och vår passion för barn och utbildning.

 I arbetet ingår bland annat att ha goda kunskaper om utbildning, yrken och arbetsmarknad och en viktig uppgift är att informera om dessa. Du kommer att ha kontakt med elever, lärare, föräldrar och företrädare för arbetslivet. Vidare så kommer du att informera klasser och enskilda elever om gymnasieval, fortsatta studier, praktikplatser inom arbetslivet samt stödja övrig personal på skolan gällande frågor om yrkesvalen. En viktig del är att du ansvarar för att skapa och upprätthålla goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare.

Vi söker dig som:

·       har en studie- och yrkesvägledarexamen

·       har förmågan att möta eleverna individuellt och sprida en positiv atmosfär

·       kan skapa förtroendefulla relationer med elever och föräldrar, arbeta självständigt och ha ett gott ledarskap

Något av det vi erbjuder:

·       En verksamhet där individuell och kollektiv kompetensutveckling är högsta prioritet. Vi erbjuder två karriärspår: ett pedagogiskt/didaktiskt- och ett ledarskapsspår.

·       En närvarande skolledning med en tydlig pedagogisk idé som tillsammans med lärarkåren arbetar mot ambitiösa mål.

Anställningen är en tillsvidaretjänst på 80% , kan eventuellt komma att ökas. Tillträde efter överenskommelse. Semestertjänst tillämpas på denna befattning.

Låter det som ett spännande uppdrag, som passar dig? Läs mer om oss på: www.raoulwallenbergskolan.se

För att arbeta inom skola krävs ett giltigt utdrag ur polisens belastningsregister. Du beställer blanketten på följande länk: https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/

Ansökan

Sök tjänsten genom att fylla i ansökningsformuläret och bifoga ditt CV. Skicka din ansökan så snart du kan då urval och intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är den 2 december 2021.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rektor Elin Schüler på 073-092 48 31, elin.schuler@rws.se

Dela detta jobb

logga
Engagerad Studie- och yrkesvägledare till Raoul Wallenbergskolan Skövde

Raoul Wallenbergskolorna AB