skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Solhemsskolan ligger i Spånga med ca 10 min promenad till skolan från Spånga centrum. Till oss tar du dig lätt med hjälp av pendeltåg från bland annat T-centralen. Spånga centrum har flera valbara busslinjer till vårt närområde. På vår 4-parallelliga F-6 skola går det drygt 730 elever och vår personal består i dag av 95 medarbetare. 

Arbetsplatsbeskrivning

Solhemsskolan söker en utbildad och engagerad grundlärare mot fritidshem/fritidspedagog. 

Vi söker därför dig som har ett brinnande intresse för fritidshemspedagogik och lärande där du utifrån elevernas intresse och behov utformar en meningsfull fritid och undervisning.

I arbetet utgår du från fritidshemmets kompensatoriska och kompletterande uppdrag i utformandet av verksamheten.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du tillsammans med dina kollegor ansvarar för den pedagogiska verksamheten. Det sker både i klass och under fritidshemstid. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar del av ditt uppdrag och arbete. Allt vårt pedagogiska utvecklingsarbete är en del av vårt systematiska kvalitetsarbete.

Du ska verka för att utmana eleverna vidare och inspirera till nya upptäkter. Du har nya idéer, ett intresse för skapande arbete, entreprenörskap, lek och fysiska aktiviteter inom ramen för hela skoldagen.

Vi vill att du har god kännedom om det centrala innehållet och förmågorna i de nya läroplanstexterna för fritidshemmen och att du kan utgår från dessa i planering, genomförande och utvärdering av verksamheten. Du verkar för ett förtroendefullt, öppet och respektfullt samarbete med elever, vårdnadshavare och kollegor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

  • Har erfarenhet av att ge eleverna möjlighet att utveckla elevernas kreativitet, nyfikenhet och tilltro till den egna förmågan samt förståelse för olika sätt att tänka och vara.
  • Kan erbjuda eleverna ett lekfullt lärande som utmärks av en variation av arbetssätt, uttrycksformer och lärmiljöer.
  • Har erfarenhet av att arbeta för att verksamheten utgår från ett vetenskapligt arbetssätt i vardagen.
  • Har erfarenhet av en verksamhet som ger eleven utveckla elevernas idéer, förmåga att lösa problem och förmåga att omsätta idéerna i handling.
  • Kan genomföra utvecklingssamtal där elevernas lärande och utveckling diskuteras.
  • Har erfarenhet av att ge eleven förutsättningar att kunna tänka, lära och kommunicera i olika sammanhang, på olika sätt och för skilda syften.
  • Har erfarenhet av undervisning där eleven får utveckla sin rörelseförmåga genom fysiska aktiviteter i olika miljöer och därigenom fått uppleva rörelseglädje samt hur denna kan påverka hälsan.

Solhemsskolan är mitt i ett kraftfullt pedagogiskt utvecklingsarbete där vi arbetar för att skapa en skola som håller för framtiden. Brinner du för pedagogiskt utvecklingsarbete som omfattar såväl fritidsverksamhet som undervisning? Då är du välkommen till oss!

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-04-01
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    Heltid
Ort    Spånga
Referensnummer    2018/8132

Kontakt    
Martin Hellstadius Rangborg, 0850841274

Sista ansökningsdag    2019-02-22

Engagerade Grundlärare mot fritidshem/Fritidspedagog

Regioner
Utgår

2019-02-22

Ansök nu

Dela detta jobb