skoljobb.se

Engelbrektsskolan söker lärare F-3, Vikariat, 100%

Ansök nu

Engelbrektsskolan söker lärare F-3, Vikariat, 100%

 

Arbetsplatsbeskrivning

Engelbrektsskolan är en centralt belägen grundskola med drygt 1000 elever i årskurs F-9 på Östermalm i Stockholm.
Läget med närhet till såväl natur och kultur som bra kommunikationer gör skolan mycket attraktiv.

I årskurs 4-9 erbjuds eleverna sex olika profiler, delvis i samverkan med olika externa samarbetspartners: fotbollsprofil i samarbete med Djurgårdens IF, friidrottsprofil i samarbete med Spårvägens IF, Ma/NO-profil i samarbete med bl.a. Vetenskapens hus och SO-profil i samarbete med bl.a. Utrikespolitiska institutet samt en bild-film-design- och en pop-rock-profil i egen regi. Vi bedriver en försöksverksamhet beslutad av Skolverket med en spetsutbildning i matematik för årskurs 7-9 i samarbete med Norra Reals gymnasium.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Genom att utrusta eleverna med varsin dator under deras studietid tror vi att vi dels ökar elevernas måluppfyllelse, dels rustar dem för framtiden. Vi tror också att goda relationer mellan elever samt vårdnadshavare och personal är en förutsättning för bra studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

 
Läs mer på http://engelbrektsskolan.stockholm.se/om-skolan
Här hittar du oss http://engelbrektsskolan.stockholm.se/kontakt


Arbetsbeskrivning

En av våra lärare ska vara föräldraledig, vi söker nu en ersättare för ett längre uppdrag (1-1,5 år) med stor möjlighet till vidare arbete. 

Vi söker dig som brinner för att undervisa och som sätter eleven i centrum. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt, är flexibel, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och visar stort engagemang samt höga förväntningar i ditt arbete.

Du skall ha en holistisk syn på lärande och en förmåga att engagera, se och utmana samtliga elever. Du skall vidare vara en pedagogiskt sammanhållande kraft i klassrummet som via inkludering och individualisering når goda studieresultat.

För dig är arbetet kring bedömning för lärande centralt, du strävar efter att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt och du är väl förtrogen med läroplanen samt övriga styrdokument. Du är intresserad av skolutveckling och att följa forskning och utveckling.

Du ansvarar för undervisningen i de teoretiska ämnena och är klassens mentor. Inom arbetslaget som består av lärare och fritidspersonal samarbetar du med övriga kollegor. Du har också ett samarbete med övriga lärare som har samma årskurs.

Tjänsten är ett vikariat, med en omfattning på 100%. Mentorskap för 30 elever.

Personlig lämplighet är av största vikt. 

Kvalifikationer:

Lärarlegitimation.

Tillträde enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande.

Dela detta jobb

Engelbrektsskolan söker lärare F-3, Vikariat, 100%

Stockholms stad - Utbildningsförvaltningen