skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Engelbrektsskolan är en centralt belägen grundskola med drygt 1.000 elever i årskurs F-9 på Östermalm i Stockholm.

Läget med närhet till såväl natur och kultur som bra kommunikationer gör skolan mycket attraktiv: i årets skolval ökade antalet sökande till vår skola med nära 30 %, från en redan hög nivå.

I årskurs 4-9 erbjuds eleverna sex olika profiler, delvis i samverkan med olika externa samarbetspartners: fotbollsprofil i samarbete med Djurgårdens IF, Ma/NO-profil i samarbete med bl.a. Vetenskapens hus och SO-profil i samarbete med bl.a. Utrikespolitiska institutet samt en bild-/film-/design- och en pop-/rock-profil i egen regi. Sedan läsåret 2014/15 bedriver vi även en försöksverksamhet beslutad av Skolverket med en spetsutbildning i matematik för årskurs 7-9 i samarbete med Norra Reals gymnasium.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever samt vårdnadshavare och personal är en förutsättning för bra studieresultat och en trevlig stämning på skolan.


Arbetsbeskrivning

Engelbrektsskolan söker en erfaren, driven och entusiastisk ENG- och IDH-lärare på heltid med tillträde i augusti 2019 för undervisning i åk 4-6.

Vi söker dig som älskar att undervisa och som sätter eleven i centrum. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt, är flexibel, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och visar stort engagemang samt höga förväntningar i ditt arbete.

Du har en förmåga att engagera, se och utmana samtliga elever. Du är en pedagogiskt sammanhållande kraft i klassrummet som via inkludering och individualisering når goda studieresultat.

Du strävar efter att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt och du är väl förtrogen med läroplanen samt övriga styrdokument. Du är intresserad av skolutveckling och att följa forskning och utveckling. Digitala verktyg ser du som en given del av din undervisning och ditt arbete.

Att anpassa undervisningen med varierade upplägg- och examinationsformer ser du som en självklarhet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du förväntas ha ett nära samarbete med de andra lärarna inom årskursen och arbetslaget samt med skolans elevhälsoteam. Samplanering och bedömning tillsammans med ämneskollegorna tillhör det vardagliga arbetet.

Kvalifikationer

Lärarlegitimation, med behörighet i både engelska och idrott & hälsa för 4-6. Behörighet för F-9 är särskilt meriterande.

Tjänsten är tills vidare, ferietjänst och med en omfattning på 100%.

Mentorskap för 30 elever i årskurs 6 ingår i tjänsten.

Tillträde augusti 2019, eller enligt överenskommelse.

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2019-04-19.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Augusti 2019 eller enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Referensnummer    2019/1780

Kontakt    
Björn-Andreas Eriksen, 0850845402
Facklig företrädare    
Maria Panayatoff, Lärarförbudet, 073-7137949
Anne Johansson, LR, 076-1245422
Alexander Valenkamph, Kommunal, 08-508 454 00
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Engelbrektsskolan söker lärare i Eng samt idrott och hälsa åk 4-9, 100%

Ansök nu

Dela detta jobb