skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning

Engelbrektsskolan är en centralt belägen grundskola med drygt 1.000 elever i årskurs F-9 på Östermalm i Stockholm. 
Läget med närhet till såväl natur och kultur som bra kommunikationer gör skolan mycket attraktiv.

I årskurs 4-9 erbjuds eleverna sex olika profiler, delvis i samverkan med olika externa samarbetspartners: fotbollsprofil i samarbete med Djurgårdens IF, friidrottsprofil i samarbete med Spårvägens IF, Ma/NO-profil i samarbete med bl.a. Vetenskapens hus och SO-profil i samarbete med bl.a. Utrikespolitiska institutet samt en bild-/film-/design- och en pop-/rock-profil i egen regi. Vi bedriver en försöksverksamhet beslutad av Skolverket med en spetsutbildning i matematik för årskurs 7-9 i samarbete med Norra Reals gymnasium.

Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever samt vårdnadshavare och personal är en förutsättning för bra studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

 
Läs mer på http://engelbrektsskolan.stockholm.se/om-skolan
Här hittar du oss http://engelbrektsskolan.stockholm.se/kontakt


Arbetsbeskrivning

Engelbrektskolan söker en erfaren, dynamisk och entusiastisk lärare i matematik, teknik och NO på heltid med tillträde enligt överenskommelse för undervisning i åk 4-9.

Vi söker dig som brinner för att undervisa och som sätter eleven i centrum. Du har ett positivt och professionellt förhållningssätt, är flexibel, har ett tydligt ledarskap i klassrummet och visar stort engagemang samt höga förväntningar i ditt arbete.

Du skall ha en holistisk syn på lärande och en förmåga att engagera, se och utmana samtliga elever. Du skall vidare vara en pedagogiskt sammanhållande kraft i klassrummet som via inkludering och individualisering når goda studieresultat.

För dig är arbetet kring bedömning för lärande centralt, du strävar efter att alla elever ska nå längre än de trodde var möjligt och du är väl förtrogen med läroplanen samt övriga styrdokument. Du är intresserad av skolutveckling och att följa forskning och utveckling.

Du har riklig kunskap om och erfarenhet av framgångsrik formativ bedömning, både skriftligt och muntligt, samt är skickligt lösningsorienterad i att nyttja olika examinationsformer som ett led i en anpassad undervisning.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där du förväntas ha ett nära samarbete med de andra lärarna inom årskursen och arbetslaget samt med skolans elevhälsoteam. Samplanering och bedömning tillsammans med ämneskollegorna tillhör det vardagliga arbetet.

Tjänsten är tillsvidare, ferietjänst och med en omfattning på 100%. Delat mentorskap för 30 elever.

Personlig lämplighet är av största vikt. 

Kvalifikationer:

Lärarlegitimation.

Vi ser gärna att du som söker har erfarenhet av VFU-handledning, strukturerade undervisningsobservationer och kollegahandledning. Tidigare arbete som förstelärare och/eller arbetslagsledare är särskilt meriterande.

Tillträde enligt överenskommelse

Urval och intervjuer sker löpande. Sista ansökningsdag 2019-04-28

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    Enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/1544

Kontakt    
Birgit Niklasson, 076-124 54 38
Tomas Hultqvist, 076-124 53 62
Facklig företrädare    
Maria Panayatoff, Lärarförbudet, 073-7137949
Anne Johansson, LR, 076-1245422
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Engelbrektsskolan söker lärare i MA/NO och TK åk 4-9, 100%

Ansök nu

Dela detta jobb