skoljobb.se

Enhetschef Ekerö kulturskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-27

Ansök nu

Enhetschef Ekerö kulturskola

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

EKERÖ KULTURSKOLA erbjuder barn och ungdomar aktiviteter inom kulturområdet. I verksamheten finns också Kultur i skolan och Levande Verkstad. Kulturskolans 18 pedagoger möter ca 740 elever i våra olika verksamheter i lokaler i Ekerö Centrum, men också på andra platser i kommunen. Gruppundervisning i sång, olika instrument, drama och film. I verksamheten ingår också konserter, teaterföreställningar, olika uppspel, musikal och andra samarbetsprojekt. 

Länk till Ekerö kommuns hemsida
 

Ekerö som Kulturens övärld är en unik övärld och har allt som krävs för att bli en kommun i framkant. För att lyckas behöver vi prova nya sätt, vara lösningsinriktade och öppna för samhällets svängningar. Möjligheten till kultur- och fritidsaktiviteter är central för våra medborgare och ett uppdrag som ständigt utvecklas. Kulturskolan bidrar till barns och ungas fritidssysselsättning och möjligheter till en livslång passion!

Arbetsbeskrivning

Som chef för kulturskolan ansvarar du för att utveckla, planera och organisera verksamheten. Du har budget-, personal- och arbetsmiljöansvar och leder en kreativ och engagerad medarbetargrupp på ca. 20 medarbetare.

Ett av dina viktigaste uppdrag som ledare är att skapa förutsättningar för medarbetare att göra ett bra jobb utifrån mål för verksamheten. Du samordnar, skapar engagemang och delaktighet. Du leder kulturskolans pedagogiska och konstnärliga utveckling, stödjer och tar till vara medarbetarnas specialistkompetens i utvecklings- och förändringsarbetet.

I ditt uppdrag ingår både att ta till vara kulturskolans starka position och goda verksamhet och samtidigt möta medborgarnas framtida behov av en kulturskola som är tillgänglig och angelägen. Kulturskolan är inne i en utvecklingsfas för att bredda utbudet och i ditt arbete ingår att utveckla metoder för medskapande och ämnesövergripande arbetssätt. 

Som enhetschef för kulturskolan rapporterar du till kultur- och fritidschefen och ingår i förvaltningens ledningsgrupp tillsammans med fyra andra enhetschefer. I förvaltningens ledningsgrupp är du delaktig i att driva hela förvaltningens utveckling och samverkar aktivt med andra verksamheter. Genom nya samarbeten och nya arbetssätt förväntas du aktivt bidra till helheten och se kulturskolans relevans och möjligheter i ett verksamhetsövergripande perspektiv. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • relevant högskoleutbildning
  • god kunskap och erfarenhet av framgångsrikt förändrings- och utvecklingsarbete
  • erfarenhet av chefs- och ledarskap
  • insikter och kunskaper i pedagogiska och konstnärliga processer
  • goda kunskaper i och förståelse för kulturskolans roll i samhällsutvecklingen
  • erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation är meriterande

Personliga kompetenser du behöver för att lyckas i rollen:

  • Förmåga att leda grupper på olika nivåer, är lyhörd och arbetar metodiskt så att medarbetarna känner sig delaktiga i processerna
  • Du har förmåga att se komplexitet och sammanhang, uppfattar förändringar i omvärlden och tar initiativ till utveckling 
  • Som ledare har du ett coachande, entusiastiskt och tillitsfullt förhållningssätt. Du är tydlig, strategisk och beslutsam
  • Du har god kommunikativ förmåga och kommunicerar väl i tal och skrift

Vi lägger stor vikt vid de ovannämnda personliga egenskaperna och kompetenserna.

I Ekerö har förtroendevalda och kommunledning stor tillit till cheferna som blir lyssnade på och har möjlighet att driva utveckling. Här vet alla att vi når längre tillsammans – så vi engagerar oss, delar med oss av kunskap och hjälps åt över enhets- och förvaltningsgränser. I våra olika roller förstår vi värdet av att bygga relationer med varandra för att kunna ge medborgarna bästa service.

Gör skillnad på riktigt för medarbetare och medborgare!

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Elisabet Lunde

Förvaltningschef Kultur- och fritidsförvaltningen

073-6604337

elisabet.lunde@ekero.se

Inger Nilsson

Ledarna

0768704020

inger.nilsson@ekero.se

Robert Wiren

Lärarförbundet

0735525455

Du ansöker senast 2019-02-27 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Enhetschef Ekerö kulturskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen