skoljobb.se

Enhetschef till Elevhälsan på Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-08-12

Ansök nu

Enhetschef till Elevhälsan på Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Elevhälsans uppdrag är att stödja eleverna till att nå utbildningens mål med fokus på det främjande och förebyggande arbetet. Genom att tidigt upptäcka och på detta sätt bidra till att skapa miljöer som främjar elevernas lärande, utveckling och hälsa kan vi nå målet. Genom en samlad elevhälsa, ett gott samarbete på skolorna och en tydlig systematik i arbetet tror vi på elever som lyckas i skolan och elever som mår bra. Arbetsplatsen är förlagd till Maria Park i norra delen av Helsingborg med härlig närhet till äng, skog, åkrar och Öresund.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer ansvara för personalen i psykologgruppen på närmre 30 personer. I detta ansvar ingår bl a rekrytering, medarbetar- och uppdragsdialog, uppföljning, budgetansvar, arbetsmiljö och lönesättning. Du arbetar med strategiska såväl som operativa frågor och skapar tillsammans med dina medarbetare en organisation som ligger i framkant. Du kommer även att ansvara för arbetsledning av andra specialistarbetsgrupper.

Organisatoriskt är Elevhälsan placerad direkt under förvaltningschef och leds av chefen för Elevhälsan som blir din närmsta chef. Du kommer att ingå i ledningsgruppen som ansvarar för ett helhetsperspektiv och där vi strävar efter ett tvärprofessionellt utvecklingsarbete inom Elevhälsan. Tillsammans med kollegor inom förvaltningens stödfunktioner stödjer du och dina medarbetare våra chefer. Du bidrar i olika nätverk och samverkar med externa aktörer såsom t ex Region Skåne.

Vi erbjuder en arbetsplats som driver utveckling inom det hälsofrämjande och förebyggande arbetet med barn och elever. Som chef har du stöd i processer såsom ekonomi, HR och verksamhetsuppföljning, vilket möjliggör fokus på ditt kärnuppdrag. Välkommen att bli en del av vårt elevhälsoteam där våra ledord är en skola för alla.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad psykolog och det är meriterande om du har erfarenhet av arbete i skola och elevhälsa. Vi ser det som särskilt meriterande om du har erfarenhet av verksamhets-, ekonomi- och personalansvar samt ledarskapsutbildning.

Din förmåga till samspel är mycket god, du har lätt för att skapa relationer och bygga förtroende människor emellan. Du ser andra människors potential och tar tillvara på kompetens och får dem att växa som individer men också som gruppmedlemmar. Du vågar prova nytt och reflektera över motgångar och framgångar. Att se helhet, delar och samband i komplexa frågor är viktigt i uppdraget. Din beslutsförmåga är god, du är tydlig i ditt ledarskap och du kommunicerar på ett anpassat sätt de gemensamma målen och du leder gruppen i riktning mot att uppnå dem.

Du är van att driva utvecklingsarbete både i det mindre sammanhanget på avdelningen men även på övergripande nivå. Då dina medarbetare är arbetar på olika enheter i verksamheten krävs mycket god förmåga att kommunicera och hitta forum för dialog, uppföljning och stöd.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Enhetschef till Elevhälsan på Skol- och fritidsförvaltningen i Helsingborg

Helsingborgs Stad