skoljobb.se

Erfaren barnskötare med Reggio Emilia-kunskaper

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Erfaren barnskötare med Reggio Emilia-kunskaper

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Beskrivning av verksamheten

I Haninge Kommun hämtar vi vår inspiration från Reggio Emilia filosofin men Haninge kommun är även en av fem utvalda kommuner i Sverige som medverkar i UNICEF:s pilotprojekt Barnrättskommun. Arbetet tar avstamp i FN:s barnkonvention som planeras bli svensk lag 2020. Hela kommunensorganisation berörs, och förskole- och skolverksamheten är nu en av verksamheterna som lägger in enhögre växel i arbetet.

I vårt förskoleområde jobbar vi mot vår vision Alla ska med! och våra värdeord Hälsa, Utveckling,Respekt och Trygghet lever med oss i alla olika delar i verksamheten. Som ett steg i vårt arbete med attutveckla våra pedagogiska miljöer, vårt projekterande arbetssätt och workshops i vårt förskoleområdehar vi anställt en egen ateljerista som finns till för våra tre förskolor.

Ditt uppdrag

Vi söker dig som är en drivande barnskötare som vill utvecklas i ditt yrke. Du ska ha kunskaper om Reggio Emilias filosofi och en syn på att barnet kan om vi pedagoger ger barnet möjligheter och utmaningar. Du ska ha en syn på att delaktighet och inflytande för barnen innebär mer än att rösta samt ha en god samarbetsförmåga med ett öppet sinne för dialog med kollegor.

Vi tycker det är viktigt att förskolan speglar samhället, därför ser vi olikheter och kulturell mångfald som en tillgång bland barn, föräldrar och pedagoger.

Som barnskötare har du tillsammans med ditt arbetslag ett ansvar för att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med pedagogerna på förskolan. Du ansvarar tillsammans med dina kollegor för att skapa kreativa och utmanande miljöer samt en pedagogisk verksamhet som möjliggör ett utforskande och lärande hela dagen. I arbetslaget görs en ansvarsfördelning utifrån förmågor vilket gör att alla i arbetslaget bidrar till en komplett helhet oavsett titel.

Dina kvalifikationer

 • har fokus på barnen, deras lärande och kunskapsutveckling inomhus och utomhus
 • kan dokumentera barnens lärprocesser
 • är öppen för nya tankar
 • är ansvarsfull
 • är initiativrik och flexibel
 • har lätt för att samarbeta i ett större arbetslag
 • med glädje och engagemang vill vara med att utveckla verksamheten på våra förskolor
 • goda kunskaper inom it och data är ett plus

Din kompetens

Du ska vara en person som har barnens rättighetet i fokus och som kan ta ansvar för att barnen får en verksamhet där lärande och utveckling sker i ett hela dagen perspktiv. Vi strävar efter att hela tiden förbättra och fördjupa vår verksamhet och därför är det viktigt att du har ett öppet sinne med kunskaper om Reggio Emilias filosofi och ett projekterande arbetssätt. Du måste kunna dokumentera, fota och skriva, om barnens lärprocesser.

Vi erbjuder dig

 • Arbetskläder
 • Friskvårdskuponger på 2000 kr per år
 • Fortbildning genom interna pedagogiska forum och                                              interna utbildningar i kommunen 
 • Schemalagd avdelningsreflektion varje vecka
 • En 15- tid i veckan vid 100% arbetstid
 • Klämdagar
 • Gratis gym i Kommunhuset

Välkommen med din ansökan!

I den här rekryteringen har vi redan gjort våra val av annonskanaler och samarbetspartners. Vi undanber oss vänligt men bestämt all form av hjälp med rekryteringen från utomstående aktörer.

Dela detta jobb

Erfaren barnskötare med Reggio Emilia-kunskaper

Haninge kommun