skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Arbetsplatsbeskrivning
Backluraskolan är en F-6 skola med ca 385 elever som ligger i natursköna områden nära Mälaren och med närhet till kommunikationer. Vi har tre paralleller i åk F-3 och två paralleller i åk 4-t6.

Här är målet att eleverna ska trivas, känna sig trygga och uppleva delaktighet under hela skoldagen. Vi visar respekt för varandra, våra lokaler, och vår gemensamma miljö. Varje elev ska få möjlighet att utveckla en tro på sig själv och sin egen förmåga. Vi ser till att eleven får redskap, förmåga och tillit till livslångt lärande. 

Under detta läsår har vi påbörjat ett samarbete med Challenging Learning med syfte att utveckla elevens egna tänkande om sitt eget lärande med målet att nå högre måluppfyllelse.
Det är därför av stor vikt att du som söker tjänsten gillar att utvecklas tillsammans med dina kollegor.

Välkommen med din ansökan till Backluraskolan - det självklara valet!

Arbetsbeskrivning
Att arbeta som lärare i förskoleklass innebär unika – och betydelsefulla – möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som lärare medverkar du till att en positiv och utvecklande miljö, med en god balans av omsorg och lärande, dagligen skapas för varje elev och för hela elevgruppen. Det gör du genom att ansvara för det pedagogiska arbetet enligt skolans läroplan.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där vårt främsta arbetsredskap är leken och dess betydelse. Med hjälp av verktyg som observation, dokumentation och reflektion synliggör vi elevernas lärandeprocesser och tar ut riktning för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Vi ser också den pedagogiska dokumentationen som en självklar del i vårt systematiska kvalitetsarbete och vår verksamhetsutveckling. Som lärare på Backluraskolan kommer du att verka i ett sammanhang där vi erbjuder olika mötesplatser och engagerar eleverna i lekfulla och lärande utmaningar.

I tjänsten ingår att arbeta på fritidshemmet under eftermiddagar.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har förskollärarutbildning samt en förskollärarlegitimation alternativt lärarlegitimation F-3. Det är viktigt att du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt elevfokus är tydligt, och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar elevers lärprocesser med hjälp av pedagogisk dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad, med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av elev, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Vidare har du god förmåga att kommunicera i såväl tal som skrift. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Övrigt
Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    190811
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/1837

Kontakt    
Marita Hansson, 0850842902
Ann-Charlotte Carlsson-Taylor, 08-508 42 900
Facklig företrädare    
Linda Djurestad, Lärarförbundet, linda.djurestad@stockholm.se
Pegah Fard, Lärarnas riskförbund, pegah.fard@stockholm.se
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Erfaren förskollärare/lärare F-3 till förskoleklass på Backluraskolan

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-19

Ansök nu

Dela detta jobb