skoljobb.se

Erfaren lärare till förskoleklass som gillar utmaningar

Företag Haninge kommun
Regioner
Utgår

2019-06-14

Ansök nu

Erfaren lärare till förskoleklass som gillar utmaningar

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Är du en erfaren, legitimerad förskollärare, alt F-3-lärare som gillar utmaningar?

Brandbergsskolan ligger i Brandbergens centrum, Haninge kommun och är en mångkulturell F-9 skola med fritidshem,förberedelseklass, lärstudio och grundsärkola 6-9. Skolan har också musikklasser år 4-9, mediaprofil från år 7-8 samt fotbollsprofil år 4-7.

Brandbergsskolan har sedan 2014 bedrivit ett omfattande utvecklings- och förbättringsarbete med goda resultat och vi har nu gått in i nästa skede i arbetet  med fokus på det pedagogiska och didaktiska.

Inför kommande läsår kommer vi ha fokus på att utveckla det kollegiala arbetet med samplanering, lektionsbesök, ämnesövergripande arbetssätt och sambedömning. Vi fortsätter också med ett tydligt fokus kring tillgängliga lärmiljöer i hela skolan. Alla årskurser kommer att starta upp läsåret med hemklassrum.

Vi deltar i "Samverkan bästa skola" och har insatser via Skolverket för att främja vår skolutveckling.

Till läsåret 19/20 söker vi två legitimerade lärare till förskoleklass. Tjänsterna är ferietjänster på 80% och innefattar bara undervisning.

Förskoleklassens lokaler ligger i en egen del av skolan. Där finns också fritidshem för åk F-1. Du kommer att ingå i arbetslaget F-3, som träffas två gånger i veckan.

I förskoleklasserna arbetar vi språkutvecklande utifrån Bornholmsmodellen, som är en metod för att öka den språkliga medvetenheten genom språklekar. Vi värnar om förskoleklassens funktion som en bro mellan förskola och årskurs 1. Samarbete med förskolor i området inför mottagandet av nya elever ingår i arbetet.

Vi söker dig som:

  • har ett tydligt och starkt ledarskap i klassrummet. 
  • är strukturerad, självständig och driven.
  • är bra på att samarbeta.
  • har erfarenhet av att arbeta praktiskt med extra anpassningar för elever i behov av särskilt stöd, erfarenhet av elever med NPF är därmed meriterande.
  • är tydlig i din kommunikation.
  • har erfarenhet av IKT i undervisningen
  • är legitimerad för att undervisa i Förskoleklass.                                                                   

Att arbeta hos oss är krävande men utvecklande och vi erbjuder en arbetsplats där du kan vara med och skapa en skola som arbetar tydligt med det kompensatoriska uppdraget.

Intervjuer kommer att ske löpande och tjänsten kan tillsättas innan annonstiden gått ut.

Kontakt: Helen Forsström Norén 
08-606 88 07

Facklig företrädare: 
Fackliga representanter nås via växeln 
08-606 70 00

Dela detta jobb

Erfaren lärare till förskoleklass som gillar utmaningar

Haninge kommun