skoljobb.se

Erfaren skoladministratör

Regioner
Utgår

2019-05-29

Ansök nu

Erfaren skoladministratör

Eriksbergsskolan i Sollentuna Kommun söker ny administratör

Sollentuna är en kommun som växer och utvecklas. Vi blir cirka 1000 personer fler varje år och är nu över 72 000 invånare. Sollentuna kommun har cirka 2 700 kompetenta och engagerade medarbetare. Vi strävar alltid efter att ge våra invånare och företagare bästa möjliga service. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Vi erbjuder intressanta och omväxlande jobb som ger dig stora möjligheter att utvecklas. Välkommen till oss! 

I Sollentuna ska varje skola vara den bästa skolan för varje elev som går där. En skola där vi har höga och positiva förväntningar på oss själva och våra elever och där alla elever och personal trivs och utvecklas. I våra skolor ska eleverna uppnå utmärkta studieresultat och utveckla de kompetenser och förmågor som krävs för framtida studier och yrkesliv. Vi ska vara i framkant vad det gäller pedagogisk utveckling, genomförande och organisering av undervisningen. För att möjliggöra detta krävs att alla som arbetar i våra skolor bidrar med nytänkande och ansvarstagande inom sina respektive kompetensområden. Det är tillsammans vi skapar den bästa skolan för var och en av våra elever.

Eriksbergsskolan i södra Sollentuna är Sollentunas minsta kommunala skola. Vi har ca 225 elever i åk F-6 och en personalgrupp som värderar både samarbete och nytänkande. Vi har de senaste åren höjt elevernas kunskapsresultat och skolnärvaro. I samma process har sjukfrånvaron hos personal gått ned till mycket låga tal - vi är en arbetsplats där vi delar ansvar och har roligt tillsammans!

Arbetsklimatet är öppet och generöst, vi hjälps åt. Vi betonar vikten av lärande i kombination med trygghet och höga förväntningar. Vi ser lärandet som självklart även för oss vuxna och det finns gott stöd att få från Utbildningskontoret för både pedagogisk personal och övriga medarbetare. Skoladministratörer från alla kommunala skolor i Sollentuna deltar regelbundet i utbildningar och workshops i syfte att byta erfarenheter och säkra likvärdig service till medborgare i olika stadsdelar. Vi anser att skolornas administratörer spelar stor roll för möjligheten för kommunens barnfamiljer att få likvärdig och god service.

Vi söker dig som:

 • arbetat som administratör i skola och har erfarenhet av både skoladministrativa system och skola som arbetsplats
 • har erfarenhet av ekonomisystem och beställning av varor och skolmåltider
 • någon gång arbetat pedagogiskt och därigenom blivit van att möta elever och föräldrar
 • vågar fatta egna beslut i lägen där passivitet är sämre än att göra ett mindre fel
 • är lösningsfokuserad och brinner för service

Arbetsuppgifterna är sedvanliga för administratörer i skola, till exempel:

 • hantera elevadministrativa och personaladministrativa system och handlingar
 • arkivering/diarieföring
 • administration kring betygsättning
 • kontering av fakturor
 • daglig bemanning, vikariesamordning

Du kommer att arbeta väldigt nära platsansvarig biträdande rektor och blir med detta ansvarig för att bistå vid schemaläggning för fritids medarbetare, så det är viktigt att du vill göra även den typen av arbetsuppgifter.

Hos oss är skolans administratör ett viktigt ansikte utåt, så att svara välkomnande i telefon och på mail är också en viktig del i arbetet.

Vi tror att du kommer att trivas hos oss om du:

 • uppskattar ett mångfacetterat uppdrag där du är både spindel i nätet och ansikte utåt
 • är van att organisera ditt arbete med hänsyn till att fokus snabbt kan skifta och att arbetstakten växlar
 • tycker om att bidra med service till både skolledning, övrig personal, föräldrar och elever
 • vill vara en i laget - för oss är samarbete viktigt!

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Tjänsten kräver hög kompetens i ett brett spektrum och passar därmed bäst för dig som inte längre är nybörjare. 

Du som själv söker tjänsten är varmt välkomna att kontakta oss för mer information. Dock behöver dock inte stöd av kommersiella aktörer med den här rekryteringen. Det ber vi er vänligt men bestämt att respektera. 

Kontaktpersoner:
Anna Pilebro Bryngelsson, rektor 
tfn: 0739152991 Camilla Svensson, bitr rektor 
mob: +46 739151035

Dela detta jobb

Erfaren skoladministratör

Sollentuna kommun