skoljobb.se

F-3 Lärare

Ansök nu

F-3 Lärare

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Grycksboskolan är en F-6 skola med ca 160 elever. På skolans fritidshem och i årskurserna F-6 arbetar ca 20 medarbetare.

Vi arbetar i tre olika arbetslag men med ett tätt samarbete arbetslagen emellan. Personalgruppens arbete präglas av en stark vilja att hjälpas åt för barnens bästa.

Vi tycker att värdegrundsarbete och elevernas psykiska och fysiska välmående är en förutsättning för lärande och lägger stor vikt vid att våra elever ska trivas och må bra i skolan. Lågaffektivt bemötande är ett viktigt förhållningssätt för oss och vi tror att elever utvecklar ett respektfullt förhållningssätt genom att de själva blir bemötta med respekt och blir lyssnade på.

Hos oss vet vi att alla elever kan nå målen i skolan om än på lite olika sätt. Vi vet också att en lyckad skolgång är avgörande för en elevs fortsatta liv.

Vi vill gärna vara en skola i framkant när det gäller digitalisering och vi är också en "Google Reference School" vilket innebär att samtlig personal på skolan certifierar sig i Googles Suite, som är Googles verktyg anpassade för skolan. Samtliga elever i åk 3-6 har egna chromebooks. F-klass arbetar med ipads och åk 1 och 2 delar på en klassuppsättning. Vi tror också mycket på digitaliseringens möjligheter att individanpassa så att alla kan utvecklas utifrån sina förutsättningar.

Grycksboskolan ligger drygt en mil utanför Falun och bussförbindelserna är goda. Här finns en stor fin skolgård som rymmer lekpark, hinderbana, två grusplaner, basketplan, grönområden och en stor skog som barnen leker i på rasterna. I fastigheten finns gym, boulebana, aula och idrottshall. I nära anslutning till skolan finns Tansvallens idrottsplats med motionsspår, fotbollsplan och bandyplan. Samhällets badplats ligger också på gångavstånd från skolan. 

Arbetsuppgifter
Vi utökar nu vårt arbetslag för eleverna i F-3 och som lärare här kommer du att ansvara för undervisning och mentorskap i framförallt en klass. Som lärare hos oss deltar du aktivt i att utveckla skolan utifrån det systematiska kvalitetsarbetet och är delaktig i skolans trygghetsarbete.

Kvalifikationer
- Du har lärarlegitimation med behörighet att undervisa i de tidigare årskurserna, F-3 alternativt 1-3.

- Du delar vår syn om att goda relationer är en förutsättning för lärande.

- Du är bra på att individanpassa din undervisning.

- Du har vilja och kunskap att arbeta digitalt.

- Du har en god ledarskapsförmåga och kan därmed skapa studiero i klassrummet.

Personliga egenskaper
- Du är en lärare som eleverna skulle beskriva som "snäll men sträng".

- Du ser goda relationer med elever och vårdnadshavare som en förutsättning för elevernas välmående och lärande.

- Du har ett lågaffektivt förhållningssätt och är stabil och trygg i dig själv.

- Du ser förändring och utveckling som ett normaltillstånd i skolan.

- Du är flexibel och samarbetsvillig.

- Du är ansvarstagande.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Meriterande kvalifikationer

- Du har tidigare arbetat som klasslärare och är van vid mentorskap.

- Du har goda kunskaper om elevers läs- och skrivinlärning.

- Du har en stor vilja och god kunskap att arbeta digitalt.

Anställningsvillkor
Tillsvidaretjänst på 100% f.r.o.m 190812 eller enligt överenskommelse

Upplysningar

Biträdande rektor Sara Olsson 023 - 877 15

sara.s.olsson@falun.se

Fackliga representanter

Lärarförbundet, Jan-Erik Kyrö, 023- 863 36

Lärarnas Riksförbund, Hanna Meijer-Holmqvist, 023- 838 63

Kontaktinformation
Sara Olsson, Biträdande rektor, 023-87715

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Dela detta jobb

F-3 Lärare

Falu kommun