skoljobb.se

Stockholm växer som aldrig förr. Våra ambitioner är höga. Nu söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens Stockholm.

Med Stockholms stad som arbetsgivare gör skickliga lärare skillnad på riktigt. I våra skolor ska varje elev få möjlighet att nå toppen av sin potential. För att nå dit behöver vi de absolut bästa lärarna.

Farsta grundskola Adolf Fredriks musikklasser är en centralt belägen skola vid Farsta Centrum. Skolan står inför en spännande och expansiv period. Farsta grundskola har elever från området åk 0-9 samt tillresande elever i musikklass åk 4-9 och är en av Stockholm Stads mest växande enheter med ca 990 elever och hög personaltäthet. Skolan är nyrenoverad med modern teknik och en stark framtidstro. 

Vår elevsyn grundar sig i att vi har en uttalad, stark tro på att elever utvecklas när de ges förutsättningar att lyckas. Vi arbetar systematiskt för att gemensamt hitta lösningar och skapa goda lärmiljöer för våra elever och oss själva. På vår stora skola finns många möjligheter att utvecklas som lärare och kollega! 

Vi arbetar aktivt med Internationella frågor och externa kontakter. Arbetsplatsen är HBTQ-certifierad.

Söker du en varierande tjänst där ditt arbete gör skillnad?
Du kommer vara arbetslagsledare/mentor/undervisande lärare för skolans förberedelsegrupp med nyanlända elever åk 4-6. 

Undervisningsansvaret innebär att du undervisar eleverna under tiden som de är placerade i förberedelseklass. Du samarbetar med undervisande lärare i 4-6 kring studieplaner och bedömning samt arbetar i övergången då eleven ska ut i klass. Du planerar, genomför och utvärderar din undervisning samt genomför bedömningar för eleverna i förberedelseklass. Du arbetar tillsammans med andra kollegor där ni samarbetar och utvecklar undervisningen.

Mentorsansvaret innebär att du är mentor för en grupp elever och håller utvecklingssamtal. Du dokumenterar och stödjer eleverna i deras sociala och kunskapsmässiga utveckling. Du samarbetar med skolledning, vårdnadshavare och elevhälsoteam.

Som arbetslagsledare ansvarar du för arbetslaget förberedelseklass, ansvarar för inskrivningsmöten och tar emot elever samt deras vårdnadshavare, samarbete och utvecklingsarbete på stadie och skolnivå tillsammans med övriga arbetslagsledare samt skolledning.

Vi söker dig som..
* Har lärarlegitimation och är behörig att undervisa årskurs 4-6 i ämnena svenska och svenska som andra språk
* Har aktuell och relevant arbetslivserfarenhet
* Har arbetat med formativ bedömning
* Har erfarenhet av att arbetat som mentor och arbetslagsledare
* Har god kommunikativ förmåga i svenska i både tal och skrift
* Har erfarenhet av att ha arbetat med nyanlända elever

Det är meriterande om du även är behörig att undervisa årskurs 4-6 i ämnena matte och engelska. Det är även meriterande om du även är behörig att undervisa årskurs 4-6 i ytterligare fler ämnen

Som person är du trygg, stabil och har självinsikt. Du motiveras av att arbeta mot mål och fokuserar på resultat. Du tar ansvar för din egna kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen. Du skapar goda relationer med elever, vårdnadshavare och kollegor. Du ser det kollegiala lärandet som en självklar utgångspunkt. Du leder och organiserar arbetet så att en trygg lärandemiljö grundad på ömsesidig respekt och samarbete skapas. Du leder eleverna genom att skapa engagemang och delaktighet i klassrummet. Du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet

Vi ger dig möjlighet att växa och göra karriär
Som lärare i Stockholms stads skolor har du möjlighet till både handledning och coachning. Vi satsar på karriärtjänsterna förstelärare och lektorat. Låt dig inspireras av vårt breda utbud av kompetensutveckling. Läs mer på http://pedagogstockholm.se. Du som är nyexaminerad lärare skapar tillsammans med skolans rektor och din mentor en plan för introduktionsperioden.

Övrigt
Vi ser mångfald som berikande och välkomnar alla sökande oavsett kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, sexuell läggning, etnisk tillhörighet, religion, funktionsnedsättning och ålder.

Stockholms stad arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2019-08-12
Antal lediga befattningar    1
Sysselsättningsgrad    100%
Referensnummer    2019/2016

Kontakt    
Amanda Christenson, rekryteringskonsult, amanda.christenson@stockholm.se 08-508 11 721
Cathrine Sahlsten, rektor, cathrine.sahlsten@stockholm.se
Facklig företrädare    
Anna Löflund, LR, anna.loflund@stockholm.se 076-1294702
Annika Engblom, Lärarförbundet, annika.engblom@stockholm.se 076-1290179
Legitimationskrav    Lärare
Utbildningskrav    Högskola/universitet

Farsta grundskola söker lärare och arbetslagsledare till åk 4-6

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-30

Ansök nu

Dela detta jobb