skoljobb.se

Region Norra Norrland står inför en snabb förändring med stora investeringar. Med anledning av detta ser vi ett behov av att stärka arbetet inom våra fokusområden attraktiva kollektivavtal, sund konkurrens, kompetensförsörjning och säkerhet. Som företagsrådgivare branschfrågor arbetar du huvudsakligen med området kompetensförsörjning, men kommer även att stötta medlemsföretagen i andra frågor.

Om jobbet

I rollen som företagsrådgivare branschfrågor kommer du att vara regionens samordnare och nationella representant för kompetensförsörjningsfrågor. Det övergripande uppdraget innebär att företräda Byggföretagen i arbetet med kompetensförsörjningsfrågor. Du kommer att agera rådgivare och stöd till medlemsföretagen samt arrangera regionala och lokala aktiviteter inom ditt ansvarsområde.

Rollen innebär vidare att stöttat föreningsansvarig och övriga kollegor med våra fokusområden och vårt påverkansarbete i Skellefteå med omnejd. Vi verkar för goda näringsvillkor för våra medlemmar genom ett hållbart samhällsbyggande i nära dialog med företagen.

I arbetsuppgifterna ingår att regelbundet besöka politiker, beslutsfattare och utbildningsgivare. Du kommer även att delta i olika samverkansgrupper och agera tillsammans med medlemsföretagen för att öka byggbranschens attraktionskraft.

Arbetet innebär många externa samarbeten och ansvar för att planera och anordna informationsträffar, föreläsningar och liknande aktiviteter för medlemsföretagen.

Din profil

Vi värdesätter erfarenhet från samhällsbyggnadssektorn och påverkansarbete. Personliga egenskaper och tidigare uppdrag värdesätter vi högt, samt en relevant utbildning. Det är också positivt om du har kunskap inom våra andra fokusområden. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har ett strukturerat arbetssätt, är ansvarstagande samt att du är bra på att bygga nätverk och upprätthålla goda relationer.

Vi erbjuder

Vi tillämpar förtroendearbetstid och har ett lägre arbetstidsmått än den normala fyrtiotimmarsveckan. Utöver det erbjuder vi friskvårdsbidrag, arbetstidsförkortning, sjukvårdsförsäkring samt gruppförsäkring. Vi tillämpar provanställning och i övriga frågor gäller tjänstemannaavtalet mellan Byggföretagen och Ledarna, Sveriges Ingenjörer, Unionen.

Placering

Tjänsten är placerad vid vårt kontor i Umeå eller Luleå med möjlighet att utgå delvis från Skellefteå efter överenskommelse med chef. 

Du kommer att tillhöra region Norra Norrland som består av sex medarbetare i Västerbotten och Norrbotten. Vi arbetar i samverkan men har olika ansvarsområden och kompetenser såsom exempelvis arbetsrätt, kompetensförsörjning, arbetsmiljö och näringspolitiska frågor. Tillsammans arbetar vi för en attraktiv, sund och säker byggbransch.

Din ansökan

Låter det här som jobbet för dig? Skicka då din ansökan till oss senaste den 13 december 2021. Har du frågor angående tjänsten kan du kontakta regionchef Johan Hallberg, johan.hallberg@byggforetagen.se.

logo

Företagsrådgivare branschfrågor

Regioner
Utgår

2021-12-13

Ansök nu

Dela detta jobb