skoljobb.se

Förskoleadministratör (vik)

Företag Motala kommun
Regioner
Utgår

2019-09-23

Ansök nu

Förskoleadministratör (vik)

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom – och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Sagosländan består av förskolan Sagomossen som har sju avdelningar. Hos oss är hållbarhet, hälsa och miljö samt jämställdhet och likabehandling viktiga honnörsord, samt att vi ser sagan som viktigt verktyg i lek, lärande och undervisningen i barnens utbildning . Förskolan har eget kök vilket betyder att maten lagas på plats.

I enheten finns pedagogiskomsorg, en grupp med fem dagbarnvårdare. Arbetet är förlagt i det egna hemmet måndag till onsdag och i en grupplokal tillsammans torsdag till fredag.

Område Centrum som enheten tillhör har en förskoleadministratör, vilken ingår i ett team med tre rektorer och en specialpedagog. En av uppgifterna är att ombesörja vikarietillsättningen till områdets fem förskolor genom systemet Timepool.

ARBETSUPPGIFTER
Tjänsten har placering i område Centrum som består av enheterna Sagosländan, Bondebacka och Baltzar och leds av respekive rektor. Arbetet sker i nära samarbete med rektorer.
Din uppgift blir att stödja dessa och verksamheten med förekommande administrativa arbetsuppgifter. Dina arbetsuppgifter består bl.a. av personaladministration, fakturahantering, protokollskrivning, bistå rektor i det systematiska arbetsmiljöarbetet, göra sammanställningar av enkäter och material, beställningar, administrera och planera enhetens vikarieorganisation i systemet Timepool. Planera sommaröppen förskola och andra gemensamma förskoleverksamheter i området. Du ska vara "spindeln i nätet" för område Centrum.

KVALIFIKATIONER
Gymnasial utbildning med inriktning mot administration och/eller annan utbildning arbetsgivaren prövar lämplig för uppdraget. Det är meriterande om du har läst på högskolan med inriktning mot Personalvetare eller motsvarande.
Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga. Du är initiativtagande och kan organisera och prioritera arbetsuppgifter självständigt och effektivt. Du har god datorvana och hanterar Microsoft Office olika program. Du har dagsaktuell praktisk erfarenhet av personaladministrativt system. Som person är du positiv och lösningsfokuserad och tycker om att arbeta med många olika arbetsuppgifter/projekt samtidigt som du är strateg och ligger "steget före".
Du har goda dokumenterade erfarenheter av att ha arbetat självständigt med liknande uppgifter.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskoleadministratör (vik)

Motala kommun