skoljobb.se

Förskolechef för förskolorna Vallen och Tallgården i Skänninge

Företag Mjölby kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-02-24

Ansök nu

Förskolechef för förskolorna Vallen och Tallgården i Skänninge

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vill du vara med och utveckla våra förskolor?

Vi satsar just nu på vår förskoleverksamhet som växer, och har blivit fler chefer för att skapa bättre förutsättningar för att kunna leda och utveckla verksamheten.

Vi har en väl utbyggd kommunal förskoleverksamhet för barn ett till fem år, det finns även några fristående förskolor. Vi förenar lärande och omsorg i en verksamhet där barns naturliga lust att lära nyttjas fullt ut. Vi lägger särskilt fokus på att följa upp att varje barn utvecklar sin förmåga att; ta hänsyn till och leva sig in i andra människors situation och vilja hjälpa andra, leka och lära med lust och nyfikenhet, kommunicera med ett nyanserat ordförråd, förstå och använda begrepp och företeelser inom matematik, naturvetenskap och teknik och uttrycka sina tankar och åsikter.

Vi utvecklar verksamheten genom att ständigt och systematiskt dokumentera, analysera och följa upp, vi har ett medvetet och vetenskapligt förhållningssätt.

Vallens förskola ligger mitt i centrala Skänninge och består av tre avdelningar. Nyponet och Tomaten där de äldre barnen vistas, samt Blåklinten för de yngre barnen.

Tallgårdens förskola ligger intill fritidsområdet Väderkvarnsbacken. Tallgårdens förskola består av tre avdelningar. Gläntan och Ekorren där de äldre barnen vistas samt Kotten för de yngre barnen.

ARBETSUPPGIFTER
Du leder och utvecklar förskolans verksamhet utifrån mål uppsatta i nationella, kommunala och lokala styrdokument. Du ingår i Utbildningsförvaltningens rektorsgrupp och där tar du ett aktivt ansvar för att utveckla hela förvaltningens verksamhet. Du har ett fullständigt resultat- och personalansvar.

KVALIFIKATIONER
Du behöver ha pedagogisk högskoleutbildning, meriterande med rektorsutbildning och utbildning inom chef/ledarskap. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta som chef eller ledare, meriterande om det är inom en politisk styrd organisation. Du bör även ha erfarenhet av att förena pedagogiska, personella och administrativa frågor i ett helhetsperspektiv.

Som är person är du målinriktad, engagerad och har en god pedagogisk insikt, du arbetar bra med andra människor. Du kan se helheter och har förmåga att arbeta med komplexa frågor, du kommer ofta med idéer och har ett nytänkande. Som ledare är du tydlig och skapar engagemang och delaktighet, du motiverar och delegerar arbetet på ett sätt för att nå gemensamma mål.

Vi erbjuder dig ett kreativt och spännande arbete där du får delta i vår chefsintroduktion och kontinuerlig utveckling via kommunens ledarutvecklingsprogram.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskolechef för förskolorna Vallen och Tallgården i Skänninge

Mjölby kommun