skoljobb.se

Välkommen att söka jobb i Gnosjö kommun, en spännande arbetsplats där det finns stora möjligheter för dig att utvecklas i din karriär. Gnosjö kommun är den största arbetsgivaren i kommunen med ca 900 anställda. Våra värdeord är mångfald, närhet, samhörighet, delaktighet och samverkan - livskvalitet för alla. Som personalförmåner erbjuder vi friskvårdsbidrag till alla våra anställda. Vi arbetar aktivt med vårt mål att ha en god arbetsmiljö där medarbetarnas kompetens och initiativ tas tillvara.

Gnosjö kommun ligger i Jönköpings län där Gislaved, Värnamo och Vaggeryd är närmaste kommungrannar. Vi bildar tillsammans det så kallade GGVV-området och här finns en expansiv småföretagaranda som är unik i Sverige, och där vi som kommuner samverkar inom flera olika verksamhetsområden. Den speciella ”Gnosjöandan” lever i allra högsta grad genom människors företagsamhet, finurlighet, samarbetsvilja och lösningsorienterade förhållningssätt.

I Gnosjö kommun finns tolv förskolor i Gnosjö, Hillerstorp, Kulltorp, Marieholm, Nissafors och Åsenhöga med totalt 33 avdelningar och ca 130 medarbetare. Detta är en förhållandevis liten organisation jämfört med många andra kommuner, vilket vi väljer att se som vår styrka, det finns närhet och flexibilitet i den lilla kommunen!
Vår verksamhet präglas av samarbete och framtidstro och vi arbetar gemensamt, från förskolan till gymnasieskolan och vuxenutbildningen efter vad vi kallar för vår helhetsidé. Vi har ett entreprenöriellt förhållningssätt som genomsyrar verksamheten och personaltätheten är hög. Dessa styrkor och möjligheter tror vi har bidragit till att vi har en förskola som vid skolinspektionens tillsyn 2017 inte fick några anmärkningar!

Som förskolechef i Gnosjö kommun kommer du att ha ett bra stöd i det administrativa arbetet kring förskola, ekonomi och personal. Som ny förskolechef kommer du vidare att få god ledning och ett starkt stöd från dina erfarna kollegor med en av våra nuvarande förskolechefer som mentor i din nya roll. I samarbete med övriga förskolechefer, medarbetare och omgivning har du stora möjligheter att själv utforma din roll och ditt ledarskap.
Du som inte redan har gått rektorsprogram kommer att erbjudas möjligheten att gå detta för att få de nödvändiga kunskaperna och möjligheten att skapa ett utökat yrkesnätverk.

Eftersom vi är inne i ett skede där förskolans verksamhet har vuxit och kommer att fortsätta att växa och att utvecklas har vi fått möjligheten att utöka förskolan ledningsgrupp med en ytterligare tjänst som förskolechef. Detta kommer att ge oss som organisation och dig som individ unika möjligheter att arbeta vidare på den goda kvalitet som vi har. Vi tror att en utökad ledningsgrupp med dig som en del kan ge oss ytterligare möjligheter och förstärka de styrkor som vi redan har!

Vi är en stark kommun med stor sammanhållning som letar efter dig som vill anta utmaningen och möjligheten att arbeta som förskolechef hos oss - vi utvecklas tillsammans!

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer som förskolechef att arbeta med ledning för några förskolor i kommunen samt i samarbete med övriga förskolechefer leda kvalitetsarbete och utvecklingsarbete inom förskolan i nära samarbete med grundskolan.

På de enskilda förskolorna har du ett pedagogiskt ledarskap och ett administrativt/ledande ansvar. Det pedagogiska ledarskapet handlar om att genomföra vad läroplanen föreskriver och ge barnen möjlighet till utveckling. Det administrativa/ledande ledarskapet handlar om ansvar för verksamhets-, budget-, personal- och arbetsmiljöfrågor. Din roll handlar om att balansera olika krav mot varandra och att planera, organisera och prioritera så att du och verksamheten kan bli effektiva. Då vi lever i en föränderlig värld och med dynamiska verksamheter anpassar du ditt ledarskap och verksamheten efter de behov och omständigheter som uppstår.

Du leder verksamheten i samarbete med personal, barn och föräldrar med strävan att se till varje barns behov. Verksamheten leds utifrån läroplanens mål och skollagens krav. Utöver de förskollärare och barnskötare som är knutna till den enskilda förskolan arbetar du i nära samarbete med specialpedagog och administratör i dessas respektive stödjande roller.

KVALIFIKATIONER
Vi ser att du har förskollärarlegitimation och gärna rektorsutbildning.
Du har god social förmåga och är utpräglat kommunikativ och förtroendeskapande i samspelet med dina medarbetare samt andra du möter i tjänsten. Att vara serviceinriktad, lugn, uppmärksam och tillmötesgående är naturligt för dig. Du har ett flexibelt förhållningssätt; lätt att anpassa dig till ändrade omständigheter samtidigt som du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitet.
Som ledare är du positiv, trygg och stabil med god självinsikt och hög integritet. Du förstår din roll och arbetar för helheten samt gör korrekta avvägningar och prioriteringar och kommunicerar med gott omdöme.

Eftersom tjänsten innebär resor inom kommunen är B-körkort ett krav.
Vi ser att du har god erfarenhet av arbete i förskola. Vi ser gärna att du har erfarenhet av ledarskap och utvecklingsarbete samt vana av att arbeta i team och involvera omgivningen i ditt ledarskap och förändringsarbete.

ÖVRIGT
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Gnosjö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka din ansökan via vårt rekryteringsverktyg "Offentliga jobb". Ansök direkt via länken i annonsen.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Gnosjö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Förskolechef till Gnosjö kommun

Företag Gnosjö kommun
Regioner
Utgår

2018-09-23

Ansök nu

Dela detta jobb