skoljobb.se

Förskolechef till Solna stad

Företag Solna stad
Regioner
Utgår

2018-08-21

Ansök nu

Förskolechef till Solna stad

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Som förskolechef ansvarar du för fyra förskolor i södra Solnas förskole- och skolområde som omfattar fyra förskolor med cirka 250 barn och drygt 50 medarbetare.

Ditt uppdrag

Du ansvarar för ledning av förskolorna, vilket innebär personal- och budgetansvar. I uppdraget ingår att planera, utveckla och följa upp förskolornas verksamhet mot uppsatta mål. I rollen som förskolechef ingår du i en områdesfunktion tillsammans med erfarna chefskollegor inom skola och förskola och rapporterar till en områdeschef. Till er hjälp har du och dina chefskollegor i området ett antal stödfunktioner.

Tillsammans med kollegor kommer du i ett projektinriktat arbetssätt arbeta med strategiska frågor och utveckla arbetsprocesserna inom förskolan. Som förskolechef har du ett stort fokus på det pedagogiska ledarskapet.

Din profil

Vi söker en ledare med pedagogisk högskoleutbildning, några års arbetslivserfarenhet från förskola samt tidigare erfarenhet av arbetsledning/personalansvar som ledare. Vi ser det som meriterande om du även har rektorsutbildning.

För att lyckas i uppdraget som förskolechef tror vi att det är viktigt att du är en ledare som skapar engagemang och delaktighet bland dina medarbetare, och som ser vikten av att bygga partnerskap, såväl internt som externt. Du har en förmåga att planera, organisera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt, och du styrs av mål- och resultattänkande i ditt arbete. Du är en person som skapar kontakter och underhåller relationer, och du visar prov på gott omdöme i ditt arbete.

Vårt erbjudande

Vi kan erbjuda dig en utvecklande och utmanande roll i en expansiv kommun. Du kommer att ingå i ett team med rektorer och förskolechefer inom ditt område, där samarbete och kollegialt lärande står i fokus.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Patrik Nimmerstam, områdeschef för södra förskole- och skolområdet, tel 08-746 31 89.

Fackliga kontaktpersoner är:

  • Kristina Karhunen, Lärarförbundet, tel 076 378 66 50
  • Riitta Salokangas Davidsson, Kommunal, tel 08 746 16 90

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast den 21 augusti 2018. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Länk till den här sidanhttps://www.solna.se/sv/naringsliv-och-arbete/arbete-och-utbildning/jobba-i-solna-stad-/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=1773&rmlang=SE

Dela detta jobb

Förskolechef till Solna stad

Solna stad