skoljobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Vi söker nu en Förskolechef, visstid, med ansvar för våra förskolor Björkkullen i SödraVi, Backsippan i Djursdala och Katthult i Storebro. 

För dig med rätt kompetens och erfarenhet kan vi erbjuda ett roligt, omväxlande och kvalificerat arbete. Du blir en del av ett engagerat team som jobbar tillsammans för att våra barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. För att främja det kollegiala samarbetet har förskolechefer och rektorer gemensamma träffar regelbundet, tillsammans med verksamhetschef och förvaltningschef. Vi tycker det är viktigt med ett öppet klimat, där vi lär oss av varandra i vardagen genom att ge och ta emot feedback, diskutera erfarenheter och prova nya idéer. Målet är att du ska känna stort stöd i att leda och utveckla verksamheten du ansvarar för. 

I Vimmerby kommun deltar samtliga nyanställda chefer i ett ledarutvecklingsprogram, där vi utgår från ett utvecklande ledarskap där ledaren är ett föredöme som ger medarbetarna stöd och skapar delaktighet. Du kommer därigenom att få verktyg och stöttning i ditt ledarskap. 

Ditt nya jobb

Som pedagogisk ledare och chef för förskolorna har du det övergripande ansvaret för att verksamheterna bedrivs i enlighet med förskolans styrdokument. Tillsammans med medarbetarna ska du skapa goda förutsättningar för barnens utveckling och lärande. Du planerar, följer upp och utvecklar verksamheterna i förhållande till mål och uppdrag. Du har personal- och ekonomiansvar samt ansvar för det systematiska arbetsmiljöarbetet för ditt område. En viktig del är skapa bra relationer med medarbetare, föräldrar och barn. Du ingår i ledningen för förskolan och är underställd verksamhetschef för förskolan. 

Vi söker dig som

• har högskoleutbildning med pedagogisk inriktning
• har erfarenhet av arbete i pedagogisk verksamhet, företrädesvis inom förskola
• kunskap om läroplan och styrdokument
• har ekonomisk och administrativ kompetens
• har B-körkort och tillgång till egen bil
• Det är meriterande om du har genomgått rektorsutbildning och har erfarenhet av ledarskap.

Vi tror att du som söker är en tydlig och lyhörd ledare med god förmåga att skapa delaktighet, motivation och arbetsglädje bland medarbete och barn. Som chef ska du kunna leda och fördela, prioritera bland arbetsuppgifterna och arbeta målinriktat med fokus på verksamhetsutveckling. Du har en god förmåga att fatta beslut och kan ta ansvar för dessa.  Då rollen som förskolechef innefattar många möten med människor i olika funktioner är det viktigt att du har en god kommunikationsförmåga, ett flexibelt förhållningssätt och att du trivs med att samarbeta med andra. 

Tjänsten omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad 20181201 - 20191031, visstid med ev förlängning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Tillträde: snarast (enligt överenskommelse)

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 18:e nov 2018. Vi planerar att hålla intervjuer under vecka 48. 
Vi tar emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. 

Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!" Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.
Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Förskolechef, visstidsanställning med ev förlängning

Företag Vimmerby kommun
Regioner
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Dela detta jobb