skoljobb.se

Förskolelärare som ser förskoleklass som särskilt viktig

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Förskolelärare som ser förskoleklass som särskilt viktig

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Förskolelärare som älskar sitt jobb och ser det som extremt viktigt.

Har du en humanistisk människosyn med dess insikt i att alla människor både vill och kan, men att man ibland behöver hjälp på vägen – inte minst som ung? Vågar du ha höga förväntningar på dina medmänniskor, inklusive dina elever? Ger din undervisning ett högt lärandeutfall? Handlar begreppen ”inkludering” och exkludering för dig om förhållningssättoch inte om den fysiska platsen? Ser du bedömning som ett självklart inslag i all pedagogik och en förutsättning för att kunna bygga vidare på elevens och elevernas förförståelse? Vill du ha en rektor och skolledning som vilar tryggt i en teoribas och som ser det som en självklarhet att rektor och skolledning skall kunna leda dialoger och diskussioner rörande didaktik och pedagogik? Vill du ha en rektor och skolledning som har fokus på att förädla praxis och inte springa på modebollar? Vill du ha en rektor och skolledning som vågar lita på dig som medarbetare och som ser just din åsikt som värdefull? Delar du inställningen "tillsammans är jag stark" – och ser samarbete som en självklarhet och styrka samtidigt som du står på egna ben och är en auktoritet i undervisningssituationen? Sist men inte minst: vill du göra skillnad?

Om du besvarat ovanstående frågor med ett rungande ”Ja!” är du varmt välkommen att söka tjänsten, så vi får träffas och få veta mer om varandra.

Kort om skolan

Våra elever består av en härlig samling individer där den absoluta majoriteten har svenskan som sitt andra språk. Vi tar emot cirka 50 nyanlända elever varje år och våra elever och/eller deras föräldrar kommer från världens alla delar. Det ger att det är extra viktigt för dig och oss att medvetet arbeta för elevens språkutveckling.

På Höglundaskolan har vi pedagogiken och didaktiken i centrum. Vi uppfinner inte hjulet utan förädlar det vi redan gör genom att förena tradition med innovation. Tillsammans äger vi en enorm erfarenhet, den skall vi använda oss av genom att ta del av varandras erfarenheter – med hjälp av det som brukar kallas kollegialt lärande. Vi använder oss också av extern fortbildning när vi ser att det hjälper oss att bli ännu bättre.

Vi har kommit långt i att skapa en fin arbetsmiljö och besökare kommenterar återkommande den fina arbetsro som råder på skolan. Den kommer inte gratis utan är ett resultat av hårt och medvetet arbete. Att jobba vid fronten, i ett socioekonomiskt tufft område kräver sin kvinna eller man men belöningen: feedbacken från eleverna, deras studieframgångar och stödet från vårdnadshavarna, gör att vi vill arbeta just här på vår skola: Höglundaskolan.

Vår skola är endast sex år och har en inredning i vackert trä och glas, vilket starkt bidrar till den stolthet vi alla, unga som gamla, känner över vår arbetsplats: Höglundaskolan.

På Höglundaskolan är DU viktig.

Kompetenskrav

Vi söker dig med behörighet att undervisa i förskoleklass. Meriterande är att du har en bred kompetens och erfarenhet. Givetvis är även du som är nyexaminerad välkommen att söka. Vi arbetar i årskursvisa arbetslag och som ämneslärare från årskurs fyra. Vi lärare möts och samarbetar i bland annat ämnesgrupper och fokusgrupper som Likabehandling, Ikt och Medling.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tjänsten kan komma att tillsättas innan annonsens utgång, när vi finner rätt sökande.

Just DU är välkommen med just DIN ansökan.

Vi har valt rekryteringsvägar och undanber oss vänligt men bestämt andra erbjudanden

Kontakt: Maria Ohlsson 
08-606 84 15Peter Fägersten 
08-606 72 95

Dela detta jobb

Förskolelärare som ser förskoleklass som särskilt viktig

Haninge kommun