skoljobb.se

logga

Förskolerektor till Raoul Wallenbergförskolan Bromma

Regioner
Utgår

2021-03-15

Ansök nu

Förskolerektor till Raoul Wallenbergförskolan Bromma

RWF Bromma är belägen i det natursköna området Beckomberga. Huset, som är i tre våningar, är omgärdat av två stora och relativt nyanlagda gårdar med en grillplats på varje gård.  Vi har också den fina skogs/naturmiljön som är belägen alldeles bredvid förskolan där vi är dagligen. Medarbetarna här är ett handlingskraftigt och härligt professionellt gäng.

I den senaste vårdnadshavarenkäten gav vårdnadshavarna oss betyget 4,3 vad gäller barnens trygghet och 4,7 i nöjdhet på en femgradig skala. Normalt har vi 120 barn inskrivna på förskolan.

RWF Bromma ligger i direkt anslutning till RWS Bromma - vår grundskola för årskurserna F-9. De båda skolorna bedriver ett nära och fint samarbete. De båda skolorna drivs under devisen ”Skolan mitt i byn” och vår ambition är att vara mötesplatsen för både barn, unga och vuxna i Beckombergaområdet.

Raoul Wallenbergskolorna är en friskolekoncern under stark utveckling. Vår verksamhetsidé är att erbjuda elever och föräldrar en sammanhållen skolgång från förskola till grundskolans årskurs 9 och så småningom även gymnasium. Vår vision är ”att bidra positivt till utveckling av svensk skola och därmed Sverige” och vi vill vara en positiv kraft i den framtida samhällsutvecklingen, både lokalt och nationellt. RWS har en klar värdegrund och vi inspireras av Raoul Wallenberg och hans gärning. Ledorden är ärlighet, medkänsla, mod och handlingskraft. Vi arbetar dagligdags för att dessa ledord ska genomsyra allt som sker i våra skolor. Våra skolor ska ge barnen och eleverna bästa tänkbara start i livet, både kunskapsmässigt och karaktärsmässigt. Dessutom ska skolorna vara ”Skolan mitt i byn”, vilket innebär skolan på ett positivt sätt ska bidra till att lokalsamhället utvecklas till en positiv och attraktiv stadsdel.

Uppdraget att stå i ledningen för en Raoul Wallenbergförskola är ett ytterst spännande, utmanande och utvecklande skolledaruppdrag. Vi har mycket höga förväntningar på våra skolledare och fokus ligger både på pedagogiskt och karaktärsmässigt ledarskap. Våra skolledare ska vara goda föredömen i att leva upp till våra fyra ledord. Vi förväntar oss att skolledaren är en god ledare för barn och medarbetare i förskolan, men också en auktoritet gentemot vårdnadshavare och aktörer i det omkringliggande samhället. Inom RWS pågår ett målmedvetet utvecklingsarbete som drivs av våra skolledare och därför förväntas skolledaren vara aktivt drivande i denna offensiva skolutveckling.

Vem är du? Vi söker en dokumenterat skicklig, drivande och engagerad förskolerektor som, liksom vi, brinner för att göra positiv skillnad för varje enskilt barn. Du ska ha god erfarenhet som skolledare, framåtanda och präglas av ett gott entreprenörskap. Oavsett bakgrund och erfarenhet fäster vi stor vikt vid dina personliga egenskaper och att du är en person som brinner för att ge barn och ungdomar en god start i livet.

Utöver ovanstående ligger följande i rektorsuppdraget:

Pedagogiskt ansvar – tillse att varje enskilt barn, oavsett förutsättningar, får det stöd och de utmaningar de behöver.
Driva ett målmedvetet systematiskt kvalitetsarbete.
Personalansvarig – anställer och utvecklar medarbetare.
Ekonomiskt ansvarig – budget, budgetuppföljning och viss ekonomisk analysförmåga.
Vi har en mycket hög nivå på IT-användning i verksamheten och därför krävs god IT-vana.

Låter det som spännande uppdrag, som passar dig?
Rekrytering sker fortlöpande och tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag.

Har du frågor om tjänsten som förskolerektor för RWF Bromma är du välkommen att kontakta: Eva Arfwedson, vice VD, eva.arfwedson@rws.se  

Dela detta jobb

logga
Förskolerektor till Raoul Wallenbergförskolan Bromma

Raoul Wallenbergskolorna AB