skoljobb.se

Förskollärare 100%

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-29

Ansök nu

Förskollärare 100%

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Syd består av tre förskolor, Varv, Fågelsta och Parken. Fågelsta har två avdelningar med syskongrupper och Varv är en enavdelningsförskola. Parken har tre åldersindelade avdelningar. Fågelsta och Varv ligger ca en mil söder om Motala intill en vacker natur, som bidrar till stora möjligheter att förlägga verksamheten utomhus. Parken ligger i centrala Motala med närhet till skogen i Bondebacka och flera parkområden.

ARBETSUPPGIFTER
Vi söker Dig som vill vara med och utveckla förskolans verksamhet i Varv utifrån Förskolans läroplan.
Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du är kreativ och ser möjligheter i ditt arbete istället för hinder. Du har en god samarbetsförmåga och skapar lätt relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande.
I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa.
Du kommer att ingå i en personalgrupp som består av förskollärare och barnskötare, där ni tillsammans kompletterar och inspirerar varandra och planerar det pedagogiska arbetet.

Tjänsten är för närvarande placerad på förskolan Varv. Förskolan Varv är den lilla förskolan med stora möjligheter. Vår landsbygdsförskola ligger i hjärtat av Varv`s samhälle. Här har vi nära till natur och vi gör regelbundet utflykter. Utomhuslek, hälsa och rörelse blir en naturlig del av vår verksamhet.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare avsedd för arbete inom förskolan.
Vi ser det som meriterade om du har erfarenhet och intresse av barns kreativa lärprocesser, utomhuspedagogik och IKT (Informations- och kommunikationsteknik).

Du ska även ha körkort och tillgång till egen bil.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare 100%

Motala kommun