skoljobb.se

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-26

Ansök nu

Förskollärare

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

På Raus Plantering finns sex förskolor där barnen är organiserade i 1-4 års och 4-5 års grupper. Äventyrsgruppen är en 4-5 års grupp som tillhör Viktoria förskola vilken består av tre barngrupper totalt. Jeanette som är förskollärare i Äventyrsgruppen uttrycker att här arbetar hon tillsammans med kompetenta kollegor som gör allt för att barnen ska få en stimulerande, lärorik och glädjerik lärmiljö med stort fokus på kommunikation och lek.
Vi har ett tätt samarbete och ser oss som en enhet tillsammans med de andra förskolorna. ”Fånga dagen möt världen” är ledord som genomsyrar vår verksamhet.

Hos oss har du utvecklingstid med ditt team minst 2 timmar i veckan och deltar i lärande pedagogisk tvärgrupp en gång i månaden. För att utveckla verksamheten och få stöd i ditt arbete har du tillgång till specialpedagog, IKT-pedagog och litteraturpedagog. All fortbildning är kopplad till pågående utveckling och vårt systematiska kvalitetsarbete.


ARBETSUPPGIFTER
Arbetsuppgifter

Är du en kreativ förskollärare med inställningen att alla aktiviteter som görs inomhus även kan göras utomhus? Då är Äventyrsgruppen på Viktoria förskola något för dig!


Här kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med dina kompetenta kollegor. För oss är det demokratiska uppdraget och barnens inflytande en självklarhet. Vi arbetar tematiskt och med leken som utgångspunkt i lärandet. Här får du som pedagog stort inflytande i ditt arbete och vi välkomnar dina kreativa idéer. Jeanette menar att det är ett roligt, stimulerande mångkulturellt arbete där hon kan göra skillnad för föräldrar och barn varje dag.

Äventyrsgruppens verksamhet hålls utomhus på förmiddagarna vilket innebär att man använder "uterummet" som pedagogisk miljö. Vi har närhet till både hav och skog. På vår nybyggda gård erbjuder vi barnen mötesplatser för lärande och lek som odling, bygg och skapande. Att utveckla utemiljön är ett pågående arbete där du kommer få stora möjligheter att vara med och påverka.

Här välkomnas du till ett positivt team som gärna samarbetar över avdelningsgränserna och med området i stort. För oss är relationerna viktiga, oavsett om det är till barnen, kollegorna eller vårdnadshavarna. Eftersom kommunikation är en viktig del i barnens utveckling lägger vi stor vikt vid språk och litteratur.

Välkommen till den härliga gemenskapen på Raus Planterings förskolor!


KVALIFIKATIONER
Vi söker en positiv och engagerad kollega som vill vara med och utvecklas tillsammans med oss! Du är legitimerad förskollärare och om du har något års erfarenhet ses det som meriterande, men det är inte ett krav.

För att trivas i Äventyrsgruppen behöver du ha ett stort engagemang för natur och uteverksamhet samt ett medforskande arbetssätt där du utgår från barnens intressen och behov.

Det är naturligt för dig att bygga goda relationer genom ett lyhört och respektfullt bemötande. Du har förmågan att se möjligheter istället för hinder och delar gärna med dig av dina idéer och kunskaper till andra.

För att utveckla verksamheten använder du pedagogisk dokumentation som metod för att synliggöra och reflektera över förhållningssätt och lärandeprocesser. Digitala verktyg är ett självklart val för dig och du använder dem på ett utvecklande sätt tillsammans med barn och kollegor.

En förutsättning är att du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval.





ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Förskollärare

Helsingborgs Stad