skoljobb.se

Förskollärare

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-29

Ansök nu

Förskollärare

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Fålehagen består fem förskolor, Götgatan, Slottsgränd, Kärrbacken, Strömmen och Verkstadsön. Götgatan och Slottsgränd består av en avdelning. Kärrbacken samt Strömmen består av två avdelningar och Verkstadsön består av en och en halv avdelning. Strömmen och Verkstadsön arbetar med barnen åldersindelande och de övriga förskolorna arbetar med barnen åldersintegrerade. Samtliga förskolor har egna tillagningskök.

ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi Dig som är utbildad förskollärare.

Har du ett brinnande intresse för barns utveckling och lärande?
Ser du barngruppens och varje barns unika förmågor?
Är du öppen och nyfiken och vill vara med och skapa morgondagens samhälle, i samverkan med barn, föräldrar och arbetskamrater?
Då är du rätt person för oss!

Vi söker Dig som vill vara med och utveckla förskolans verksamhet utifrån Förskolans läroplan. Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du är kreativ och ser möjligheter i ditt arbete istället för hinder. Du har en god samarbetsförmåga och skapar lätt relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande. I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa.

På Strömmens förskola finns det plats för 40 barn åldersindelat på 2 hemvister. Du ska arbeta med och vara väl förtrogen med våra styrdokument: Lpfö-98,rev.2016, Skollagen och Motala kommuns verksamhetsplan.

Vi utmanar oss själva genom att utveckla de olika lärmiljöerna efter barnens intresse samt för att utmana barnens lek och lärande. Vi har organiserat oss i stora arbetslag, vilket innebär att alla lek-och lärmiljöer är tillgängliga för alla barn. Vi vill utveckla verksamheten med att tydliggöra barns inflytande både för oss själva och barnen.

Du kommer att ingå i en personalgrupp som består av förskollärare och barnskötare, där ni tillsammans kompletterar och inspirerar varandra och planerar det pedagogiska arbetet.
Vi arbetar med 40 timmars vecka vilket innebär att vi har de flesta arbetsuppgifter och möten på dagtid.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare.

Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du har god förmåga att skapa relationer med både barn, föräldrar och arbetskamrater. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande.
I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se samt anger ditt fullständiga personnummer. Det underlättar vår hantering av din ansökan.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare

Motala kommun