skoljobb.se

Solrosens förskola

3 förskollärare till Solrosens förskola på Ekhagen
Tillsvidare, heltidstjänster efter överenskommelsen

Om oss: Vi tror att alla kan! Tror du också det? Då är du välkommen till oss! Vår förskola Solrosen ligger på Ekhagen. Vi har promenadavstånd till Bondberget. Våra barn är indelade i 4 grupper och vi är 14 kollegor som jobbar på förskolan. Under hösten har några av våra kollegor valt att gå i pension eller att ta på sig nya utmaningar i livet och därför behöver vi utöka vår personalstyrka med 3 förskollärare. Här finns möjlighet att start upp en helt ny barngrupp/avdelning/ ett nytt arbetslag.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare på Solrosens förskola omsätter du förskolans läroplan i ditt dagliga arbete. Tillsammans med dina kollegor skapar du förutsättningar för barnens lärande och utveckling genom att stötta det enskilda barnet, utmana normer och arbeta aktivt mot diskriminering. Du har ett positivt förhållningssätt, där barnet alltid står i fokus och bemöter alla med omtanke, vänlighet och respekt.Som förskollärare ansvarar du med dina kollegor för att aktivt leda, planera och kvalitetssäkra undervisningen i förskolan. Vi ingår i övningsförskolor dvs. vi tar emot både studenter från Jönköpings Universitet men även barnskötare elever från MOA och Sanda Gymnasiet.

Kompetenskrav
Vi söker dig som är utbildad förskollärare och är väl insatt i förskolans styrdokument, samt kan omsätta läroplanens mål i det praktiska arbetet. Du arbetar strukturerat och använder pedagogisk dokumentation för att analysera och reflektera tillsammans med både kollegor och barn. Du har goda IT-kunskaper och förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska. Som person är du trygg och har en förmåga att känna tillit och omtanke. Du är tydlig och lyhörd i din kommunikation och van att anpassa ditt sätt att kommunicera efter rådande situation. Du är positiv och lösningsfokuserad, samt har förmåga att entusiasmera och skapa goda relationer med barn, föräldrar och kollegor.

Övrigt
Hos oss har du möjlighet till regelbunden planering och reflektionstid samt kompetens- och utvecklingsdagar. Vi möjliggör för alla anställda hos oss att arbeta med många olika It verktyg som t.ex. egen Ipad, projektorer, dokument-kammrer, Blue-Bot etc. Vi har arbetskläder för både vår och vinter.

För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Du hittar länk till beställning av belastningsregistret här. (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Upplysningar
Förskolechef Edita Sabanovic 036 – 102140
Bit. förskolechef Gunilla Persson 036 - 102143
Lärarförbundet Anna Dolk 0703 022748

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-25

Ansök nu

Dela detta jobb