skoljobb.se

Förskollärare 2st

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-10-21

Ansök nu

Förskollärare 2st

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Fålehagen består fem förskolor, Götgatan, Slottsgränd, Kärrbacken, Strömmen och Verkstadsön. Strömmen och Verkstadsön arbetar med barnen åldersindelande och de övriga förskolorna arbetar med barnen åldersintegrerade. Samtliga förskolor har egna tillagningskök.ARBETSUPPGIFTER
Nu söker vi Dig som är utbildad förskollärare!

Har du ett brinnande intresse för barns utveckling och lärande?
Ser du barngruppens och varje barns unika förmågor?
Är du öppen och nyfiken och vill vara med och skapa morgondagens samhälle, i samverkan med barn, föräldrar och arbetskamrater?
Då är du rätt person för oss!

Vi söker förskollärare till förskolan Kärrbacken. Kärrbacken är en förskola med 2 hemvister, belägen i ett lugnt villaområde. Vi har 40 barn inskrivna och arbetar med yngre- och äldre barn samt i tvärgrupper för att kunna ge barnen de bästa förutsättningar för lek, utveckling och lärande. Vi utvecklar verksamheten med hjälp av systematiskt kvalitetsarbete och vi har en utvecklingsledare med ett tydligt uppdrag.
Vi är inne i ett spännande och utvecklande förändringsarbete. Vi skapar lek och-lärmiljöer kopplade till ämnesområden och barns intresse. Vårt fokus vilar på att genomföra undervisning- och utbildningsuppdraget enligt Lpfö18:s intentioner. Ht-19 startade vi upp arbetet med pedagogiska par, vilket möjliggör undervisning med barnen i mindre grupper

Du kommer att arbeta tillsammans med ett erfaret och kompetent arbetslag bestående av barnskötare och förskollärare. Du ska arbeta med de ansvarsområden som följer med förskolläraryrket.

Vi arbetar med 40 timmars vecka vilket innebär att vi har de flesta möten/ arbetsuppgifter på dagtid.


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med förskollärarexamen och legitimation avsedd för arbete i förskolan. Du är lätt att samarbeta med och bra på att samverka med vårdnadshavare. Du utgår från det kompetenta barnet och du arbetar för att barnen ska ha ett stort inflytande på utbildningen på sin egen förskola. LPFÖ-18 genomsyrar ditt förhållningssätt i utbildningen.

ÖVRIGT
Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare 2st

Motala kommun