skoljobb.se

Förskollärare, 3 tjänster

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Förskollärare, 3 tjänster

Hovslätt/Tokarps förskoleområde

Välkommen till Hovslätts och Tokarps förskolor!
Hovslätts/Tokarps förskoleområde inkluderar Hagens förskola, Huluängs förskola, Tokarps förskola 1 och 2 samt Ängsforsens förskola. Förskolorna är belägna i södra delen av Jönköping i härliga naturområden med bra och snabba bussförbindelser. På enheten har vi cirka 240 barn och 50 medarbetare. Alla förskolor har ett tillagningskök med kokerska.
På förskoleområdet arbetar vi med ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete och du som medarbetare ingår i en organisation som även består av olika grupper. Vi har en utvecklingsgrupp, en samverkansgrupp, en friskvårdsgrupp, en schemagrupp samt en friskvårdgrupp där vi gärna ser att våra pedagoger är med, har inflytande samt samverkar för våra förskolors bästa!

Vi söker nu tre förskollärare till förskolor i Tokarp samt i Hovslätt på avdelning med barn i åldern 1-3 år samt 3-6 år.

Dina arbetsuppgifter
Du ska tillsammans med övriga pedagoger bygga upp en innehållsrik och trygg verksamhet med barnen i fokus. Ni ska tillsammans driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och hos oss har du goda möjligheter att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med Portfolio.
Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument.

Vi arbetar med planeringsmåndagar vilket innebär att alla medarbetare är schemalagda till klockan 18 på måndagar. Här finns utrymme för kollegialt lärande och olika intressanta nätverk inom enheten. Planeringsmåndagen ser vi som en långsiktig insats för att arbeta arbetsmiljöfrämjande samt undvika att arbeta på kvällstid.

I rollen som förskollärare vill vi stärka professionalismen på olika sätt för att hitta olika plattformer för barns lärande samt att arbeta för en likvärdig förskola. Vi är verksamma i ett projekt tillsammans med Linnéuniversitetet "SBS- samverkan för bästa förskola" på några av våra förskolor. Vi liksom alla förskolor arbetar ochså med "Fundif" som är ett spännande kompetensutvecklingsprogram i vår verksamhet.

Du som söker...
... tjänsten är legitimerad förskollärare eller på väg att bli. Som person ska du ha god samarbetsförmåga, vara flexibel och arbeta aktivt för att tillsammans med dina kollegor göra verksamheten trygg, lugn, lärorik och spännande för våra barn. Goda IT-kunskaper efterfrågas.
Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt
Vi är en VFU förskola så möjlighet till handledarutbildning erbjuds. Vi har även behov av en IT-pedagog där du kommer få nedsättning i din arbetstid som förskollärare för detta uppdrag. Med detta uppdrag arbetar du mot fem förskolor.

Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. Länk till beställning av utdrag ur belastningsregistret (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/)

Varmt välkommen med din ansökan!

Se film om att vara förskollärare i Jönköpings kommun (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbasomforskollarare.4.74fef9ab15548f0b800dfb.html)

Upplysningar
Katarina Dalén, Förskolechef 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande Förskolechef 036-103176
Åsa Hammar, Lärarförbundet 036-103755
Marie Lindberg, Lärarförbundet 036-103108

Urval och intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden.

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Förskollärare, 3 tjänster

Jönköpings kommun