skoljobb.se

Tabergs förskoleområde, Tabergs förskola

Välkommen till oss på Tabergs förskola!
Samhället Taberg med sitt sägenomspunna och vackra berg i blickfånget har fyra kommunala förskolor som ingår i Tabergs förskoleområde. Tabergs förskola, Tahe förskola, Ullstigens förskola och Åsa förskola med ca 180 barn och ca 40 anställda. Alla förskolor har nära till natur och spännande lekmiljöer.

Tabergs förskola ligger inne i samhället Taberg och är vår äldsta förskola. Här finns charmiga lokaler och ett bra samarbete mellan avdelningarna, kanske för att förskolan inte är så stor. Den består av tre avdelningar, en för de yngsta barnen 1-2 år och en avdelning med 2-3 åringar. Här är tydliggörande pedagogik, språkutveckling och att utveckla lärmiljöerna i fokus.

Områdets värdeord är: glädje, omsorg, delaktighet, tilltro och samspel. Dessa ord speglar vår målsättning att skapa ett tillåtande och stöttande klimat där vi tillsammans ger barnen de bästa förutsättningar för utveckling och lärande. På vår pedagogiska utvecklingstid tar vi tillvara på varandras erfarenheter genom ett kollegialt lärande. Just nu är våra utvecklingsområden undervisning i förskolan, barns inflytande och tillgängliga lärmiljöer. Vår målsättning är att lägga all planering, reflektion och mötestid under dagtid. Vi är också en övningsförskola och tar emot studenter från Jönköping University. På området finns en specialpedagog på 100 % för att utveckla arbetssätt och för att stötta arbetslagen i handledning och utbildning.

Som förskollärare...
Som förskollärare hos oss har du huvudansvar för den pedagogiska verksamheten och för att undervisning och utbildning sker enligt förskolans styrdokument. Du ska tillsammans med kollegor planera, genomföra, utvärdera, dokumentera och utveckla det pedagogiska arbetet i verksamheten.

Vi söker dig som...
... är legitimerad förskollärare. Har du ännu inte fått din legitimation, eller går sista året på lärarutbildningen är du också välkommen att söka.
Du bidrar till vårt positiva arbetsklimat genom att skapa goda relationer till barn, kollegor och vårdnadshavare. Du har god samarbetsförmåga och ett engagemang i ditt arbete. Du är också tydlig i ditt ledarskap som pedagog samt har förmåga att anpassa dig efter olika förutsättningar. Vi ser det som meriterande om du har kunskap och erfarenhet av att arbeta med pedagogisk dokumentation. Du har goda kunskaper i IKT. Du bör också ha en god förmåga att omsätta teori och praktik och bedriver en medveten undervisning för att genom tillgängliga lärmiljöer och målstyrda processer utveckla varje barns kompetens och kunskap.
Kunskap i TAKK är ett plus. Är du nyutexaminerad förskollärare har du stöd av mentor under första året.

Övrigt
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och att handläggningstiden för detta dokument kan vara långt.
Du hittar ansökan om belastningsregister här (https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/skola-eller-forskola/).

Varmt välkommen med din ansökan!

Film om att jobba som förskollärare i Jönköpings kommun (https://www.jonkoping.se/naringslivarbete/jobbaijonkopingskommun/jobbasomforskollarare.4.74fef9ab15548f0b800dfb.html)

Upplysningar
Förskolechef Anneli Dalberg 036-103995
Lärarförbundet: Caroline Hillevärn 036-103930
Kommunal: Helen Blomberg 036-103813

Jönköpings kommun strävar efter att erbjuda en attraktiv arbetsplats som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför vänligt men bestämt alla samtal om annonserings- och rekryteringshjälp.

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Dela detta jobb