skoljobb.se

Förskollärare

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Västerhejde/Eskelhem förskoleområde består av tre förskolor, där två är placerade i Vibble, förskolorna Korallen och Torpet och Eskelhem förskola invid skolan i Eskelhem. Hela förskoleområdet kommer att ha ett spännande pedagogiskt arbete framför sig då vi under våren har startat igång ett arbete med vårt nya värderingsverktyg för tillgänglig lärmiljö. Värderingsverktyget ska kunna ge oss möjligheter att skapa en långsiktig och hållbar utveckling av den pedagogiska lärmiljön. 
Förskolan Korallen och Torpet har också utmärkelsen Jämställd förskola. 

Är du nyfiken och vill prova på att arbeta hos oss så söker vi två förskollärare till vårt område. Förskolan Korallen har fem avdelningar, två för barn 1-3 år och övriga för barn 3-5 år. Torpets förskola har två avdelningar där barnen är uppdelade på 1-3 år och 3-5 år. I Eskelhem som är den minsta förskolan har vi också en uppdelning med de mindre och äldre barnen.

Arbetsuppgifter

Arbetet som förskollärare består i att tillsammans med arbetslag och barn planera, genomföra och utveckla det pedagogiska arbetet utifrån barngruppens behov och förskolans läroplan. Avdelningarna arbetar mot gemensamma mål och har också övergripande temaarbete. Förskolans arbete utgår också från verksamhetsplan och mål som är fastställda av Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är förskollärare eller lärare i de lägre åldrarna med inriktning mot förskolan. Bifoga legitimation i din ansökan. Du är bra på att skapa goda relationer med vårdnadshavare, barn och kollegor. Du är väl insatt i och kan arbeta målinriktat med läroplanen för förskolan, Lpfö -98/10. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet. 
Tidigare erfarenhet är meriterande.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb? 

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

 • Anneli Eriksson
  Förskolechef
  0498-204801
 • Linus Lundgren
  Biträdande förskolechef
  0498-204471
 • Fackliga representanter 
 • Linn Malmros
  Förskollärare
  073-642 85 76

Dela detta jobb

Förskollärare

Region Gotland