skoljobb.se

Förskollärare

Företag Region Gotland
Regioner
Kategorier
Utgår

2019-09-22

Ansök nu

Förskollärare

Som en del av Region Gotland ansvarar utbildnings- och arbetslivsförvaltningen för bland annat förskola, grundskola, fritidshem, särskola, kulturskola, gymnasie- och vuxenutbildning, arbetsmarknadsinsatser samt mottagande och etablering av nyanlända. Våra 1900 medarbetare bidrar till barns, ungas och vuxnas lärande och utveckling på Gotland.

Förskolan Törnekvior söker nu den sista förskolläraren, för att sedan bli helt komplett.

Vi anser att vi en förskola för Alla.
Detta är en plats där dina tankar och idéer är viktiga.
Vår vision är att erbjuda en miljö där vi tillsammans upptäcker det livslånga lärandet, genom glädje, nyfikenhet, respekt, trygghet och uppmuntran.

Tillsammans med arbetslaget på hemvisten ska du verka för att barn och föräldrar upplever trygghet i första hand.
Som förskollärare har du det pedagogiska huvudansvaret för varje barns/hela barngruppens utveckling och lärande. Vi söker dig som har en helhetssyn på kunskap och lärande och arbetar processinriktat med det systematiska kvalitetsarbetet.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter att påverka och bidra till barns utveckling. Som förskollärare medverkar du till en positiv och utvecklande miljö. Du bidrar med att skapa en god balans av omsorg och lärande, för hela barngruppen. Det gör du bl a genom ditt ansvar för det pedagogiska arbetet enligt läroplan, skollag samt förskolans verksamhetsmål.

Vår pedagogiska idé bygger på ett utforskande arbetssätt där barnens nyfikenhet står i centrum. Med hjälp av digitala verktyg och ett systematiskt kvalitetsarbete synliggör vi barns lärandeprocesser och tar ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet och vår verksamhetsutveckling.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har förskollärarutbildning och förskollärarlegitimation, alternativt inväntar din legitimation. Det är meriterande om du har erfarenhet från yrket. Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs. Vi kommer att lägga stor vikt vid de personliga egenskaperna samt att du kompletterar redan befintligt arbetslag.

Du har kunskap och en idé om hur du tillsammans med dina kollegor ska förverkliga läroplanens mål och värdegrund. Ditt barnfokus är tydligt och återspeglas i ditt förhållningssätt i vardagen. Du har även kunskap om hur du synliggör och vidareutvecklar barns lärprocesser med hjälp av dokumentation. Du har en stark drivkraft att hålla utvecklingen av den pedagogiska miljön levande.

I din yrkesroll är du engagerad, professionell och initiativtagande. Du är också ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt. Din samarbetsförmåga är mycket god och du är tillmötesgående i ditt bemötande av barn, vårdnadshavare och kollegor. Du hanterar konflikter på ett lyhört och konstruktivt sätt. Du tycker om att leda och motivera andra, och delar med dig av dina erfarenheter och kunskaper.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6000 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 57000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Arbetsplats
Terra Nova förskoleområde, Utbildnings- och arbetslivsförvaltningen

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Omfattning
Heltid, 100%

Tillträdesbeskrivning
Tillträde 2019-10-01

Antal tjänster
1

Kontakt

Michaela Unger
Förskolechef
0498-26 97 43

Ansökan

Arbetsgivarens referensnummer
A900057

Sista ansökningsdatum
2019-09-22

Dela detta jobb

Förskollärare

Region Gotland