skoljobb.se

Förskollärare

Företag Haninge kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-04

Ansök nu

Förskollärare

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa. 

Utbildningsförvaltningen, Förskola

Har du idéer för framtiden och drivs du av utmaningar? I Haninge får du utvecklas tillsammans med trygga kollegor som vill göra skillnad redan idag. Just nu pågår ett av de mest ambitiösa förändringsarbetena i vår kommuns historia. Vi bygger en ny stad, cirka 20 minuter från Söder. Följ med på vår resa.

Beskrivning av verksamheten

I Haninge Kommun inspireras vi av Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Detta gör att vi ser på barnet som medskapare av omvärlden och sitt eget kunskapande. Vi har ett projekterande arbetssätt och bedriver ett systematiskt kvalitetsarbete gällande dokumentation av så väl barnets lärande som verksamheten i sin helhet. Vi arbetar alltid för att för att barn och pedagogers delaktighet skall vara en självklarhet i vår verksamhet. Tillsammans med våra kockar arbetar vi med ett gemensamt projekt kring måltid och hälsa som vi kallar Måltidsnyckeln.

Vi har skapat olika forum och ansvarsgrupper för erfarenhetsutbyte, reflektion och utveckling av vår verksamhet.

Vårt område består av 4st förskolor.

Ditt uppdrag

Vi söker nu förskollärare till Västerhaninge Norra Förskolor.

Tillsammans med barnen och dina kollegor vill du skapa de allra bästa förutsättningar för en god, kreativ och tillgänglig lärandemiljö som b.la. stimulerar barns språkutveckling, begreppsbildning och kommunikation. Vi vill att du tillsammans med arbetslaget deltar i att utveckla reflektioner med barnen och synliggör deras lärprocesser på olika sätt b.la genom att skapa tydliga processväggar.  

Du är positiv, glad, initiativrik och har en hög arbetsmoral. Viktigt är också att du är engagerad i ditt uppdrag och har en vilja att själv utvecklas tillsammans med oss.

Som förskollärare har du avdelningsansvar för det pedagogiska arbetet som innebär planering, genomförande, utvärdering och utveckling. Du kommer att få möjlighet att vara med i ett kommungemensamt projektarbete ”Vär(l)den av möten”.

Vi har tagit ställning för att alla barn har rätt till goda lärande miljöer och möten i förskolan.

Organisation, förhållningssätt, estetik, glädje och fantasi skapar möjligheter och gör stor skillnad. Några viktiga värdeområden som styr våra val är synen på den moderna barndomen, demokrati, kreativitet, solidaritet och hållbarhet.. 

Dina kvalifikationer

Krav: Du är legitimerad förskollärare/lärare mot yngre åldrar. Du ska kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Meriterande är att du har erfarenhet av pedagogiskt dokumentation, kvalitetsarbete och att du är att du har god erfarenhet och kännedom om Reggio Emilias pedagogiska filosofi. Önskvärt är att du har erfarenhet av att arbeta med flerspråkighet i förskolan.

Din kompetens

Du är en medforskande pedagog som har barnet i fokus.

Att du är ansvarstagande och har en mycket god förmåga att samarbeta och kommunicera ser vi som självklart.

Vi erbjuder dig

  • kontinuerlig handledning
  • ledningsgrupp med spetskompetenser
  • pedagogiska forum i olika former
  • arbetskläder
  • friskvårdsbidrag och semesterväxling

Låter det intressant? Då är du varmt välkommen med din ansökan.

Dela detta jobb

Förskollärare

Haninge kommun