skoljobb.se

Arbetsplatsbeskrivning 
Välkommen till oss i Barnarps förskoleområde! Vi finns i de södra delarna av Jönköping med naturen alldeles inpå knutarna. Enheten består av fyra förskolor, Valhall, Vita Villan, Ljungkullen och Barnarps förskola, samtliga med gångavstånd emellan. Gemensamt för dem alla är de fina utomhusmiljöerna, med en variationsrik och spännande lärmiljö. I Barnarps förskoleområde är en stor andel av personalen förskollärare och tre av fyra förskolor har en egen kock.

Närheten till ”varandra” förenklar samarbetet mellan förskolorna. Exempelvis bedriver vi inför start i förskoleklass, en särskild femårsverksamhet, där berörda barn från de fyra olika förskolorna träffas och lär känna varandra. Förskolorna samarbetar även kring högtider och andra arrangemang. Samtliga APT har vi tillsammans och en del är avsatt för pedagogiska diskussioner. Barnarps förskoleområde är en så kallad Övningsförskola vilket innebär att vi regelbundet tar emot studenter och har ett utökat samarbete med högskolan.

Arbetsuppgifter 
Du förväntas driva och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med pedagogerna i ditt arbetslag och på enheten, utefter intentionerna i våra styrdokument. Som pedagog är du aktiv i arbetet kring barnens utveckling och lärande, du bidrar till ett positivt arbetsklimat och arbetar för ett gott samarbete.

Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Kompetenskrav 
Legitimerad förskollärare. Goda kunskaper i IKT. Du bidrar till ett positivt arbetsklimat, har en mycket god samarbetsförmåga och ett stort engagemang i ditt arbete som förskollärare. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt 
För att underlätta rekryteringsarbetet ber vi dig att bifoga relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång.

Upplysningar 
Jenny Wolf, förskolechef 036-103065
Inga-Maj Johansson LF 036-103921
Linda Antevik LF 076-125 73 43

Förvaltning    Utbildningsförvaltningen
Arbetsplats    Barnarps förskoleområde
Anställningsform    Tillsvidare
Omfattning    100 %
Tillträdesdag    2018-08-13
Sista ansökningsdag    2018-06-24
Referensnr    18-60-0455

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-06-24

Ansök nu

Dela detta jobb