skoljobb.se

Välkommen till Hovslätts- och Tokarps förskoleområde! 
Tokarps förskolor 
Tokarps förskolor har barn i åldern 1-4 år med avdelningar i åldern 1-3 år samt 3-4 år. Här har vi tjänster lediga. Du har stor möjlighet att välja vilken ålder samt avdelning du vill arbeta på samt stora möjligheter att arbeta verksamhetsutvecklande på olika sätt. Förskolorna på Tokarp ligger naturskönt med bra bussförbindelse nära centrum.

Ängsforsens förskola 
Här har vi lediga tjänster på avdelningar med barn i åldern 1-3 år samt 3-6 år och här har du stora möjligheter att välja att arbeta verksamhetsutvecklande på olika sätt. Bra centralt läge i Hovslätt med bra bussförbindelser samt närhet till vackra naturområden.

Hagens förskola 
En förskola med tre avdelningar där det finns lediga tjänster, även denna förskola ligger centralt i Hovslätt med närhet till skog och natur. Vi har två sk lastcyklar som är placerade på förskolan som innebär att pedagoger kan använda dessa i verksamheten med barnen. Möjligheten att förflytta sig i omgivningen med barnen och på ett lustfyllt sätt upptäcka och utforska närmiljön.

Huluängs förskola 
Renoverade och ljusa lokaler i ett stabilt och lugnt område med barn i åldern 1-6 år, även här finns snabba bussförbindelser. Närheten till naturområden finns runt hörnet, samt att Hovslätt är en mångfacetterad ort med hembygdsgård, butiker och idrottsanläggningar.

Hela förskoleområdet arbetar med ett gemensamt systematiskt kvalitetsarbete och med en organisation med en utvecklingsgrupp, en samverkansgrupp, en friskvårdsgrupp, en schemagrupp mm. Detta för att stärka och ge medinflytande över arbetsmiljöfrågor men även medinflytande i kvalitetsarbetet. I rollen som förskollärare vill vi stärka professionalismen på olika sätt för att hitta olika plattformer för barns lärande samt att arbeta för en likvärdig förskola.

Dina arbetsuppgifter 
Du ska tillsammans med övriga pedagoger i arbetslaget utveckla och driva den pedagogiska verksamheten utifrån våra styrdokument. Vi arbetar aktivt med systematiskt kvalitetsarbete och du har goda möjligheter att ha inflytande. Vi arbetar med pedagogisk dokumentation och har ett utvecklat arbete med portfolio och vi är en övningsförskola.
Verksamheten utgår från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet. Förskolan ska förbereda barnen för fortsatt utbildning. Arbetslaget fördelar förekommande arbetsuppgifter inom laget och utifrån respektive profession. Planering, uppföljning och utvärdering sker utifrån intentionerna i förskolans styrdokument. Med utgångspunkt i arbetslagets pedagogiska dokumentation, genomförs ett systematiskt kvalitetsarbete.

Vi är en VFU förskola där du som sökande kan vid intresse arbeta delvis som handledare och få olika VFU uppdrag. Vi har även behov av en IT-samordnare där du kommer få nedsättning i din arbetstid som förskollärare för detta uppdrag. Med detta uppdrag arbetar du mot fem förskolor.

Kompetenskrav 
Goda IT-kunskaper efterfrågas samt att du som söker tjänsten är legitimerad förskollärare med god samarbetsförmåga, är flexibel och arbetar aktivt för att göra verksamheten trygg, lugn, lärorik och spännande. Gärna erfarenhet av arbete med de yngsta barnen och ett intresse av att fördjupa arbetet om små barns lärande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Övrigt 
Bifoga gärna relevanta intyg och betyg för tjänsten du söker. Tänk på att skollagen kräver att samtliga medarbetare visar upp ett utdrag ur belastningsregistret och handläggningstiden för detta dokument kan vara lång. https://digitaliseringsinitiativet.se/belastningsregistret 

Varmt välkommen med din ansökan!

Upplysningar 
Katarina Dalén, Förskolechef 036-103727
Jeanette Sandahl, Biträdande Förskolechef 036-103176
Åsa Hammar, Lärarförbundet 036-103755
Marie Lindberg, Lärarförbundet 036-103108

Urval och intervjuer kommer ske löpande under ansökningstiden.

Förskollärare

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Dela detta jobb