skoljobb.se

Om arbetsplatsen

Vill du bli vår nya kollega? I Motala, Östergötlands sjöstad, är vi öppna, stolta och nyskapande. Vår kommun är rätt plats för att bidra, utvecklas och trivas. Hos oss får du arbeta med engagerade kollegor, utveckla dig inom ditt område och jobba med det viktigaste som finns.

Vi gillar dig – och vi hjälper dig att utvecklas. Vår mission är att barn och vuxna tillsammans ska utvecklas till kreativa, positiva individer som väljer livsglädje. Därför erbjuder vi en bred och djup verksamhet där vi ger dig möjligheterna, oavsett vilka mål du har. Motala ska vara en attraktiv och innovativ del av östgötaregionen där det är enkelt att bo och verka. Det är också vår drivkraft inom bildningsförvaltningen.

Verksamhet Förskola är en del av Bildningsförvaltningen. Vi arbetar för en likvärdig förskola där alla barns rätt till utbildning står i fokus, vi tydliggör yrkesroller och ansvar för förskollärare och barnskötare. I varje geografiskt område finns specialpedagoger. Vår vision är att förskolan ska stödja varje barn oavsett förutsättningar så att alla ges möjlighet att utvecklas mot målen. Vårt mål är att erbjuda ett stödjande lärande i en inspirerande och trygg miljö som möter individens och samhällets behov. Hos oss sker kompetensutveckling och nätverkande kontinuerligt. Vi har en sammanhållen övergripande kompetensutvecklingsplan och fem studiedagar per år. Alla våra förskolor har arbetskläder, både för inom och utomhusbruk, ett led i vårt arbete att höja frisknärvaron i verksamheten.

Förskoleenhet Boberg består av förskolorna Fornåsa, Klockrike och Österstad som är en del av förskoleområde öster. Vår värdegrund förutsätter att var och en som arbetar i våra förskolor ska framhålla varje människas egenvärde och respekten för vår gemensamma miljö. Våra förskolor ska genomsyras av ett nyfiket förhållningssätt där vi möter varje enskild individ med respekt och på ett lyhört sätt.

Arbetsuppgifter

Nu söker vi Dig som tillfälligt vill bli en del av vårt arbetslag i Fornåsa!

Har du ett brinnande intresse för barns utveckling och lärande?
Ser du barngruppens och varje barns unika förmågor?
Är du öppen och nyfiken och vill vara med och skapa morgondagens samhälle, i samverkan med barn, föräldrar och arbetskamrater?
Då är du rätt person för oss!

Vi söker dig som vill vara med och utveckla förskolans verksamhet utifrån Förskolans läroplan.

Du att ingå i en personalgrupp som består av förskollärare och barnskötare, där ni tillsammans kompletterar och inspirerar varandra och planerar det pedagogiska arbetet.

Som förskollärare är du ansvarig för att tillsammans med arbetslaget bedriva undervisning mot målen. Följa upp, utvärdera, analysera och planera enligt det systematiska kvalitetsarbetet samt utföra alla andra praktiska arbetsuppgifter på en förskola.

Kvalifikationer

Vi söker dig med förskollärarexamen och legitimation avsedd för arbete i förskolan.

Du inspireras av barns nyfikenhet och kreativitet och ser såväl gruppens som miljöns betydelse för lärandet. Du är kreativ och ser möjligheter i ditt arbete istället för hinder. Du har en god samarbetsförmåga och skapar lätt relationer med barn, föräldrar, arbetskamrater och andra aktörer du kommer i kontakt med i din roll som förskollärare. Du är tydlig och samtidigt lyhörd i ditt sätt att kommunicera och har ett varmt och välkomnande bemötande. I samråd med dina kollegor har du förmågan att anpassa och prioritera ditt arbetssätt efter verksamhetens behov och barnens bästa. Du har även förmågan att tillsammans med övriga förskollärare leda arbetslaget i undervisningen. God förmåga att formulera mål och följa upp dessa i det systematiska kvalitetsarbetet är av vikt för tjänsten.

En förutsättning för att lyckas i uppdraget är att du har god kommunikativ förmåga och förmåga att uttrycka dig väl på svenska i både tal och skrift.

B-körkort och tillgång till egen bil är ett krav.

Anställningen

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning

Varaktighet: 3-6 månader

Omfattning: Heltid

Erfarenhet: Ingen erfarenhet krävs

Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.

Ansökan

Referensnummer: B 273/20

Kontaktperson(er)

Helene Wettergren

0141-222511

Rektor

Fackliga företrädare

Anette Sundqvist

070-2710295

Lärarnas Riksförbund

Johanna Ehinger-Wren

0141-225000 (Växel)

Lärarförbundet

Övrigt

Tillsättning sker under förutsättning av vederbörliga beslut.

Notera vikten av att du söker tjänsten digitalt via www.offentligajobb.se

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Förskollärare (ava)

Företag Motala kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2020-09-20

Ansök nu

Dela detta jobb