skoljobb.se

Förskollärare/Barnskötare till Funäsdalens förskola

Funäsdalens förskola är en nybyggd förskola med 4 avdelningar. Förskolan är belägen nära skog, fjäll och skidspår. Vi arbetar ständigt med utveckling och kvalitetssäkring av förskolan. Härjedalens kommun är ett samiskt förvaltningsområde, förskolan arbetar därför med samisk integrering.    

Hos oss vill vi att du som förskollärare ska få möjlighet att arbeta med de områden som just du brinner för men även få chans att hitta nya arbetssätt, metoder och intressen att använda dig av i verksamheten. 

Som förskollärare har du möjlighet att vara med och skapa en likvärdig förskola där vi driver utveckling tillsammans som en hel organisation. Detta sker genom kollegialt lärande och med gemensamma fokus områden. 

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som vill skapa de bästa förutsättningarna för barns utveckling och lärande! Vi vill skapa de bästa förutsättningarna för att barnen ska känna sig välkomna, trygga och utvecklas till självständiga individer. I arbetet på förskolan möter du som förskollärare barnen utifrån deras intressen och behov. I arbetslaget kommer ni tillsammans att lägga upp, genomföra och utvärdera utbildningen så att barnets utveckling och lärande tillgodoses utifrån de styrdokument vi har.  

Du planerar, genomför och utvärderar verksamheten på förskolan utifrån förskolans styrdokument tillsammans med dina kollegor i arbetslaget. Du vill prova nya idéer, är engagerad och känner glädje i att vara en medforskande förskollärare som är nära barnen. Att dokumentera barns lärprocesser tillhör vardagen och du är motiverad att utveckla arbetet kring dokumentation med digitala verktyg. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad förskollärare alternativt har god erfarenhet inom yrket. Du ska vara van att ta eget ansvar och vara en god förebild, vara lyhörd för barns viljeyttringar. Du ska vara en närvarande pedagog som har lätt att samarbeta med olika människor och alltid ha fokus på ditt uppdrag tillsammans med barnen.
Du är trygg och nyfiken i ditt uppdrag och är med och driver pedagogisk verksamhetsutveckling. Du och dina kollegor ska tillsammans med barnen se till att varje dag blir en spännande upptäcktsfärd där organiserade undervisningsstunder varvas med spontana lärandesituationer. 

I uppdraget ligger också att vara en god förebild för barn och kollegor, att ha en god förståelse för alla människors lika värde, det vi kallar ett tillitsfullt förhållningsätt.

Vi söker dig som med glädje och kunskap vill vara med och ge våra barn en trygg, kreativ, lärorik och positiv tid hos oss. Du tänker nytt och bidrar till att barn, kollegor och verksamheten utvecklas. 
Du har lätt för att samarbeta, är lösningsorienterad och lyhörd. Du är en engagerad och initiativrik person som vill vara med och utveckla verksamheten på din förskola. Du trivs med att arbeta i en förskola som ställer höga krav på ansvarstagande, flexibilitet, handlingskraft och social kompetens. På denna tjänst är uppvisande av utdrag ur polisens brottsregister en förutsättning för anställning.  

Goda språkkunskaper i samiska är meriterande.

Personliga egenskaper

Som personliga egenskaper så värdesätter vi att du är lyhörd, empatisk och har en god samarbetsförmåga. Att samverka respektfullt med vårdnadshavare och kollegor är av största vikt. 

Vi erbjuder

- Trivsam och god arbetsmiljö för barn och kollegor
- Dator/ipad
- Arbetskläder
- Tid för planering och reflektion
- Möjlighet att driva en förskola i utveckling 

Funäsdalens förskola arbetar med pedagogisk dokumentation som ett verktyg för att nå målen i läroplanen.  

Inför rekryteringsarbetet har Härjedalens Kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi avsäger oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktinformation

Margareta Thomsson
Rektor i förskolan
 0684-16763 0680-16100
 margareta.thomsson@herjedalen.se

Ann-Charlotte Zetterström
Ombud Lärarförbundet
 0680-16100

logga

Förskollärare/Barnskötare till Funäsdalens förskola

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-10-26

Ansök nu

Dela detta jobb