skoljobb.se

Förskollärare Basvägens förskola 100% tillträde 7/1-2020

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-11-03

Ansök nu

Förskollärare Basvägens förskola 100% tillträde 7/1-2020

Finspång är den attraktiva kommunen i en spännande region där vi skapar utveckling och livskvalitet genom samverkan, öppenhet och nytänkande.

Finspångs kommun har idag drygt 22 000 invånare. Kommunen präglas av tillväxt, utveckling och befolkningsökning sedan 2009 – vilket ställer krav på såväl investeringar i infrastruktur, bostäder och fastigheter som på en utvecklingsorienterad organisation. Näringslivet domineras av högteknologiska internationella industrier. Närheten till naturen och ett stort utbud av idrotts- och motionsanläggningar, bland annat ett äventyrsbad med friskvårdsanläggning, är några av våra lokala plusvärden.

Genom Vision 30/35 siktar vi på att bli 30 000 invånare år 2035. I arbetet med detta är skolor och utbildning utpekade som centrala framgångsfaktorer. Finspångs kommun arbetar aktivt för att de globala målen för hållbar utveckling, Agenda 2030, ska prägla kommunens styrning och ledning.

Kommunen är organiserad i sektorer under en verksamhetsnämnd; kommunstyrelsen. Finspångs kommun har cirka 1 800 anställda. Vi blev utsedda till Årets Employer Branding-kommun 2018 och var nominerade till Årets kulturkommun 2018. Vi siktar på att söka Sveriges Kvalitetskommun 2021.Beskrivning
Basvägens förskola består av tre avdelningar, två yngrebarnsavdelningar  och en äldrebarnsavdelning.

Den är belägen på västra sidan av centralorten.

Förskolan har gemensamma mötesplatser såsom lekhall, vattenlek och en stor utegård. Både de inre och yttre miljöerna är föränderliga utifrån barnens utforskande. För att fånga barnens frågor och hypoteser använder vi oss av pedagogisk dokumentation, som ett verktyg för att synliggöra barnens och pedagogernas lärprocesser.
Varje vecka har personalen reflektionstid, arbetslagen har en timme gemensam under dagtid.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare på vår enhet ingår du i ett arbetslag på tre pedagoger varav en av förskollärarna är arbetslagsledare. Du har ett helhetsansvar för att skapa en trygg och säker miljö som lockar och utmanar barnen till utveckling och lärande. Du har ansvar för att leda och utveckla den pedagogiska verksamheten tillsammans med dina kollegor och skapa förutsättningar för att arbeta mot målen i styrdokumenten. Du har ansvar för att ge barn och föräldrar möjlighet till delaktighet och inflytande över verksamheten. På vår förskola är det viktigt att du vill satsa på att utveckla verksamheten samt på ett gott föräldrasamarbetet. Vi erbjuder arbetskläder.Kvalifikationer
Vi söker dig som:

Är utbildad förskollärare

Är glad, nyfiken och har god samarbetsförmåga

Är strukturerad i ditt sätt att arbeta och är intresserad av att utvecklas i din roll som förskollärare

Har kompetens att genomföra alla arbetsuppgifter som ingår i förskolläraruppdraget

Har erfarenhet och intresse av pedagogisk dokumentation

Har en positiv barnsyn där du arbetar aktivt med barnens delaktighet och ansvar. Vill delta i det systematiska kvalitetsarbetet och har idéer kring hur detta kan utvecklas.

Ser modern teknik som en självklarhet i dagens förskola – som ger stora möjligheter till utveckling.

Vill vara med och utbilda världsmedborgare.

Villkor
Tjänsten kommer att utannonseras externt och internt och kommer att tillsättas under förutsättning av erforderliga beslut.Övrig information

Vi har en förmånsportal genom företaget Benify; Fördel Finspång, där alla våra medarbetare får ta del av förmåner, rabatter och andra erbjudanden av många olika slag, exempelvis friskvårdsbidrag.

För att ge bästa möjliga service till våra kommuninvånare eftersträvar vi en personalsammansättning som speglar mångfalden i Finspångs kommun.

Finspångs kommun är finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har goda kunskaper i finska, eller andra språkkunskaper, som kan bidra till utveckling av våra verksamheter.

I Finspångs kommun tillämpar vi rökfri arbetstid.

Inför rekryteringsarbetet har Finspångs kommun noggrant tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.


 

Dela detta jobb

Förskollärare Basvägens förskola 100% tillträde 7/1-2020

Finspångs kommun