skoljobb.se

Förskollärare Bjälbo förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-11-18

Ansök nu

Förskollärare Bjälbo förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Bjälbo Förskola ligger mitt inne i sköna gröna Fritsla. Det är en gammal fabrikörsbostad med mycket generösa ytor inomhus (375 kvadratmeter/våning) och till detta ett annex som är tillbyggt som förskola. Förskolans gård är en stor parkliknande trädgård med bland annat fruktträd och bärbuskar. Det finns möjlighet till odling och att följa naturen med dess årstidsväxlingar på nära håll. Hela gården är omgiven av en stor vacker mur med ståtliga grindar. Det finns ett stort uterum som är byggt för pedagogisk verksamhet och i en närliggande skog har förskolan tillgång till vindskydd.

I vårt område fokuserar vi på att skapa lärmiljöer där barnens nyfikenhet och lust att lära står i centrum, för att skapa goda förutsättningar för ett livslångt lärande. Vi använder oss av ett reflekterande arbetssätt och är lyhörda för barnens tankar och idéer. Barnen visar vägen för fortsatt arbete. Dokumentation är en naturlig del av vår verksamhet, den gör vi tillsammans med barnen för att göra barnen medvetna om sitt eget lärande.


Vi står i startgroparna för att starta upp ett projekt kring natur och miljövårds frågor med Grön Flagg som mål.

Hos oss möter barnen vuxna som ser varje barns möjligheter och som engagerar sig i samspelet med både det enskilda barnet och barngruppen. Vi vill ge barnen möjlighet att tillägna sig ett rikt lärande under hela dagen utifrån våra styrdokument.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu två stycken förskollärare till en av våra 3-4 års avdelningar, det är välkommet med ett väl inarbetat par alternativt går man in i ett annat pararbetslag med erfarna förskollärare. Vi arbetar med att ständigt dela oss i mindre sammanhang där man arbetar i par med en mindre grupp barn.

Du är en medupptäckare tillsammans med alla som vistas hos oss stora som små. Vi har ett varsamt förhållningssätt till vår natur och miljö, genom ett utforskande arbetssätt.

Tillsammans i arbetslaget skapar vi en trygg miljö som samtidigt utmanar och lockar till lek och aktivitet. Med läroplanen som bas väljer du metod, innehåll och bemötande utifrån varje barns kunskaper, erfarenhet och specifika förutsättningar.
Ditt arbete präglas av en tydlig respekt för individen samt en bra relation till barn, föräldrar och kollegor.

Vi erbjuder dig:
pedagogisk utvecklingstid, både enskilt och i arbetslaget
kollegialt lärande genom Pedagogiska forum med bl.a. diskussioner kring gemensam litteratur och föreläsningar
kontinuerlig fortbildning och utvecklingsdagar
systematiskt kvalitetsarbete med uppdraget i fokus
kommungemensam dokumentation genom Pluttra
fria pedagogiska måltider
arbetskläder
friskvård
iPad


KVALIFIKATIONER
Du ska kunna gå på skattjakt och skapa äventyr som ger barnen en lust och intresse för vår natur och miljö.

Du har lätt för att samarbeta, kommunicera och har ett gott bemötande.

Du är villig att driva både din egen och förskolans utveckling/förädling med utgångspunkt i forskning och vetenskaplig grund.

Legitimerad förskollärare.
Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en
tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.
Har du kunskap i tecken som stöd är det meriterande.


ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare Bjälbo förskola

Marks kommun