skoljobb.se

logga

Förskollärare Förskolan Mammuten

Regioner
Kategorier
Utgår

2020-08-07

Ansök nu

Förskollärare Förskolan Mammuten

Barn- och skolförvaltning

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Om oss

Mammuten är en mindre förskola i ett lummigt område nära Gunnesboskolan. Förskolan består av två grupper, en för de yngre åldrarna och en för de äldre.

Samarbete och gemenskap är en viktig del i verksamheten. Mammutens utemiljö bidrar till lek och lärande och som ger barnen möjlighet att utveckla sin motorik. Personalen och barnen ger sig ofta utanför förskolan och utforskar närområdet med många grönområden, lekplatser och en 4-H gård.

Innemiljön består av många ljusa rum som barnen kan leka i, både i större och mindre grupper.

All mat lagas i Mammutens kök och här bakas även allt bröd. Vår kokerska eftersträvar en hög andel hälsosam och ekologisk mat. Förutom kokerska, förskollärare och barnskötare arbetar även en specialpedagog på Mammuten som handledare för personalen kring barns behov samt förskolans undervisning.

Arbetsuppgifter

Mammuten har ett nära och förtroendefullt samarbete med vårdnadshavarna för att skapa bästa förutsättningar för barnen att kunna utvecklas rikt och mångsidigt.

På Mammuten arbetar vi efter tanken att förskolan ska lägga grunden till ett livslångt lärande. Det ska vara roligt, tryggt och lärorikt för alla barn. Vi ser leken som förskolans främsta redskap för omsorg, utveckling och lärande. På förskolan sker undervisning genom lek och utgår ifrån barnens förståelse, erfarenheter och intresse. Personalen utmanar och uppmuntrar barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse.

Det som driver undervisningen framåt är lusten att lära i samspel med andra hos såväl barnen som personalen. Nyfikenheten är ständigt närvarande och personalen är medupptäckare tillsammans med barnen. På Mammuten är vi mycket utomhus både på för- och eftermiddagen. Vi menar att de flesta aktiviteter går även att göra utomhus. Vi tror på att utevistelse har gynnsamma effekter på barns hälsa, välmående samt motoriska utveckling.

Ett ständigt pågående arbete som genomsyrar verksamheten på Mammuten är värdegrundsarbetet. Mångfald och inkludering ser vi som en stor tillgång och hos oss lär sig barnen tidigt att förstå och respektera människors olikheter.

På Mammuten är även barnens delaktighet och inflytande viktigt. Det barnen tänker, tycker och vill är viktigt för oss. Genom demokratisk anda har barnen stora möjligheter till att vara med och påverka. Grön Flagg är ett exempel som barnen är delaktiga och har inflytande i. Arbetet med Grön Flagg gör det möjligt för barnen att tillägna sig ett ekologiskt och varsamt förhållningssätt till sin närmiljö, natur och samhälle.

Vi söker dig som
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare. 

Det är meriterande om du har erfarenhet av undervisning med/kring Grön Flaggarbete, utepedagogik, har kunskap och erfarenhet att ha arbetat med TAKK. Om du har handledarutbildning, samt erfarenhet av att handleda VFU studenter som går förskollärarutbildning anser vi det som meriterande. 

Självklart har du goda datorkunskaper och bred erfarenhet av digitala verktyg. Som person är du engagerad, nyfiken och lösningsfokuserad. Du ser olikheter som möjligheter och samarbete som en självklarhet. Du är van vid att arbeta såväl självständigt som i grupp och har lätt för att skapa positiva relationer med barnen, dina kollegor, vårdnadshavare och uppdragsgivare.

Som person är du utåtriktad, initiativrik och har en mycket god kommunikationsförmåga, i både tal och skrift. Du är kunnig i din yrkesroll och delar gärna med dig av dina kunskaper på ett pedagogiskt och entusiasmerande sätt.

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2020-10-01

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-08-07

Referensnummer

2020/604

Kontaktperson(er)

Cecilia Rietz, 046-3595732

Dela detta jobb

logga
Förskollärare Förskolan Mammuten

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen