skoljobb.se

Förskollärare, Fotskäls förskola

Företag Marks kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-10-07

Ansök nu

Förskollärare, Fotskäls förskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Fotskäls förskola ligger i direkt anknytning till Fotskäls skola och fritidshem. Förskolan har närhet till skog och natur. Förskolans barn är indelade i fyra mindre grupper under stora delar av dagen, Ängen, Hagen, Gläntan och Dungen. Dungen, hemvist för förskolans femåringar finns inne på skolan. Runt förskolan finns en utegård som lockar till lek, upptäckter och lärande. Vi har tillgång till bibliotek, skolskog och gymnastiksal.
Alla pedagoger deltar i Läslyftet för förskolan. Där ges pedagoger möjlighet att fördjupa sina kunskaper om språk-, läs- och skrivutveckling, samtala med kollegor om forskning och undervisning, pröva nya arbetssätt i praktiken och utveckla ett gemensamt yrkesspråk. 2018-2019 är fokus Natur, teknik och språkutveckling.
Förskolan skall utmana och stimulera barns förmåga att urskilja, utforska, dokumentera, ställa frågor om och samtala om naturvetenskap, att urskilja teknik i vardagen och utforska hur enkel teknik fungerar.

ARBETSUPPGIFTER
Du kommer tillsammans med förskolans övriga pedagoger:
?- arbeta för en förskola där barn och pedagoger får växa och lära tillsammans i verkliga, viktiga sammanhang.
?- vara med att utveckla metoder och arbetssätt som gynnar barns inflytande och delaktighet, inom alla förskolans delar.
?-vara med att utveckla ett utforskande arbetssätt där barns nyfikenhet, tankar och frågor ligger till grund för avdelningarnas olika projektarbeten.
?-vara med att bygga upp förskolans pedagogiska lärmiljöer inne och ute - en lärmiljö för alla.
?-vara med att utveckla förskolans arbetssätt kring pedagogisk dokumentation med hjälp av dokumentationsverktyget Pluttra.
?-vara med att utveckla ett levande värdegrundsarbete – en lärmiljö för alla.
?-vara med i processerna kring vad ett förskolebibiliotek kan vara.

KVALIFIKATIONER

Vi söker dig som:
? -har barnen i fokus

? -sprider arbetsglädje
? har ett reflekterande arbetssätt
? är lyhörd gentemot barn, föräldrar och kollegor
? - tror på det lustfyllda lärandet
? ser samarbete och kommunikation som en självklarhet
? -är lösningsfokuserad – ser möjligheter istället för hinder
? -är uppdragsmedveten
? -är nyfiken på att utvecklas tillsammans kollegor via läslyftet

?Vi erbjuder:

-Gratis pedagogiska måltider
-Goda möjligheter till kollegialt lärande – läslyftet i förskolan
-Friskvårdsersättning
-Arbetskläder

ÖVRIGT
Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare, Fotskäls förskola

Marks kommun