skoljobb.se

Förskollärare i förskoleklass

Regioner
Kategorier
Utgår

2019-07-26

Ansök nu

Förskollärare i förskoleklass

Kanske är du vår nya förskollärare i förskoleklass?

Det har slumpat sig så att vi nu under sommarlovet behöver rekrytera en förskollärare till förskoleklass inför läsåret 19/20. Tillträde 9 augusti, eller enligt överenskommelse. 

Silverdalsskolan, belägen i södra Sollentuna med närhet till grönområden, har ca 550 elever fördelade på åk F-9 och en kommungemensam särskild undervisningsgrupp för elever i autismspektrat. Du kommer att möta ambitiösa och kompetenta kollegor och ett väl fungerande elevhälsoteam. Skolledningen är stabil och finns nära verksamheten, med stöd och utmaning. Vi är en kommunal skola som erbjuder goda förutsättningar för lärande och utveckling, för både elever och personal.

Vi är sedan många år certifierade enligt Olweus preventionsprogram mot mobbning och arbetar med stor systematik för lärande, trygghet och delaktighet. Vi tror att tryggheten i att lära tillsammans och att vara en som lär byggs under hela skoldagen, inte vid särskilda samtalstillfällen. Våra elever vågar försöka, vilket avspeglas i goda studieresultat och vinster i tävlingar som “Sollentuna 2040” om Hållbar framtid och "Demokratin i Sollentuna 100 år". Kreativitet kräver kunskap och kunskap kräver kreativitet. Vi vill bidra till båda, för alla elever.

Under nästa läsår kommer skolan att delta i en omfattande utbildning kring Tillgänglig undervisning. Det blir kollegialt lärande där inspel från expertis varvas med diskussioner tillsammans med kollegor och gemensam förändring i lärmiljöer och strukturer i undervisning. Det sista är viktigt, fortbildning som stannar vid prat tror vi inte på. Vi är noga med systematisk uppföljning av verksamheten, men försöker hitta sätt att se även “det osynliga” - elevers motivation, ork att försöka igen, vänskap etc - inte endast hårda data om prestation och skolnärvaro.

Vi kommer också snart att gå in i ett samarbete med andra skolor i Sollentuna Kommun där vi blir övningsskola för lärarstudenter, så om du är intresserad av det finns rika möjligheter. Det finns överlag rika möjligheter att utvecklas i yrket hos oss. Vi tycker om att prova nytt , men inte på bekostnad av hög kvalité i den undervisning våra elever möter. På det sättet är vi vardagskramare, varje lektion räknas!

I Sollentuna kommunala skolor arbetar lärare och elever sedan många år med Googles plattform där vi byggt upp en väl fungerande lärande- och delningskultur. STL-arbetssättet kommer från Sollentuna och alla lärare erbjuds utbildning inom detta. I LUC kommer du att möta ämneskollegor från alla de kommunala skolorna. Självklart har lärare och elever tillgång till egna digitala enhet. Digitala arbetsformer är vardag hos oss.

 

Vi söker sig som

  • Är legitimerad förskollärare.
  • Har genuint engagemang för elevers lärande och utveckling. Kanske arbetar du redan i förskoleklass?
  • Är en tydlig och lyhörd ledare i klassrummet och tror på delaktighet för elever och föräldrar.
  • Har mycket god kommunikativ förmåga och uppskattar samarbete.
  • Känner dig bekväm i att leda lärande i vid mening och vet att undervisning i förskoleklass inte behöver vara samma sak som traditionell skolundervisning med läroböcker.
  • Är bekväm med eller iallafall mycket nyfiken på hur digitala lärverktyg kan gynna våra yngsta elevers lärande.
  • Vet att undervisning alltid handlar om både lärande och relationsskapande och har god balans mellan dessa delar.
  • Vill arbeta tydligt språkutvecklande och utforskande tillsammans med förskoleklassens elever. Kanske har du erfarenhet av projekterande arbetssätt?

Våra förskollärare har redan arbetat fram en bra plan för hur de nya kartläggnigsmaterialen i förskoleklass ska komplettera verksamheten i övrigt. Vi planerar också ett spännande samarbete med förskolan och årskurs 1 kring lärandet för 5-6-7-åringar. Hur vi arbetar med övergångar och kontinuitet i lärande är viktigt för barns/elevers lärandeidentitet, men det vet du som förskollärare redan. Om du är utbildad för både förskola och skola kan det kanske bli så att du följer med vidare till årskurs 3 för att sedan börja om i förskoleklass igen? Det beror på vad som blir bäst för eleverna och på vad du önskar. Men, elevernas bästa går först när vi avgör. 

Vår rektor är nybilven medlem i Reggio Emilia Institutet och sneglar mot Reggio Emilia för inspiration kring frågor om delaktighet, grupplärande och de många uttryckens betydelse. 

Vi tror att du kommer att trivas bäst hos oss om

  • Du som person är prestigelös och ansvarstagande.
  • Du har stor vilja att bidra i det kollegiala lärandet i skolan i stort och i ditt arbetslag.

Vi strävar efter att göra som våra elever, lära av misstag och utveckla vårt kunnande tillsammans med de som kan mer. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Om du är nyfiken på Silverdalsskolan kan du läsa mer på vår hemsida, eller se brottstycken ur vår vardag via twitterkontot Silverdalsskolan.  Rektor Anna Pilebro och många i personalen twittrar också.

Varmt välkommen med ansökan! Sista ansökningsdag är 26 juli, men eftersom vi är lite sent ute kan tjänsten komma att tillsättas innan ansökningstiden är ute, så vänta inte med att söka!

Du som söker tjänsten själv är varmt välkommen att höra av dig per telefon, men vi behöver inget stöd från andra aktörer med rekrytering. Företag som förmedlar personal eller annonser vill inte inte lägga tid på. Vi talar hellre med er som vill bidra i våra elevers vardag!

Kontaktpersoner:
Anna Pilebro Bryngelsson 
mob: +46 0739152991 Tomas Lejweman 
mob: +46 739151396

Sista ansökningsdag:
2019-07-26

Företagets hemsida:
http://www.sollentuna.se

Dela detta jobb

Förskollärare i förskoleklass

Sollentuna kommun