skoljobb.se

Förskollärare i förskoleklass

Företag Orsa kommun
Regioner
Kategorier
Utgår

2018-07-01

Ansök nu

Förskollärare i förskoleklass

Verksamhetsområde Lärande, Digerbergets skola
Välkommen till Orsa kommun, en liten pärla i Siljansbygdens norra del. En inbjudande miljö med nära samverkan och korta beslutsvägar. Orsa - helt enkelt!

Verksamhetsområdet Lärande har uppdrag att vara service-, samordnings- och ledningsstöd inom förskola, fritidshem, grundskola, integrerad särskola, elevvårdsteam och musikskola.

Våra grundskolor präglas av trygghet och trivsel. Eleverna ska stimuleras till kreativitet, möjlighet till rörelse, fantasi, nyfikenhet samt lust att lära och begåvning uppmuntras och utmanas. 

Arbetssätt och arbetsformer ska anpassas och utvecklas efter individens och gruppens förutsättningar och behov så att självkänsla och medkänsla kan utvecklas och stärkas.
Vår verksamhetsidé är att skapa ett gott lärande i en trygg miljö där alla ska lyckas!
Vi söker en förskollärare till Digerbergets förskoleklass. Du kommer att ha ett övergripande ansvar för klassen men delar arbetet i verksamheten med en annan erfaren förskollärare. Förskoleklassen har lektioner måndag till torsdag kl. 8-13.15, övrig tid i veckan delas mellan arbete på fritids och i årskurs 1. Självklart finns också tid för planering. 

Digerbergets skola är en F-6skola med 140 elever. Skolan ligger några kilometer utanför Orsas tätort och har en underbar utsikt över Orsasjön. Vi arbetar i nära samverkan med vårt fritidshem. Till hösten kommer vi förutom lärlagsarbetet med elevinflytande, att arbete med digitalisering och lågaffektivt bemötande. Förskollärarna i förskoleklassen är en del av arbetslaget F-3 och de deltar också på våra lärarkonferenser och i vår kompetensutveckling. De träffar dessutom förskollärarna på kommunens övriga två förskoleklasser varje månad.

Digerbergets skola är en partnerskola till högskolan Dalarna vilket innebär att vi har två grupper med studenter som gör sin verksamhetsförlagda utbildning hos oss. Viktigt är därför att du antingen har en handledarutbildning med dig eller önskar genomföra en sådan under kommande läsår (7,5 p delvis på distans).

Vi har gjort medvetna utvecklingssatsningar och vår strategi är att ha få men uthålliga satsningar. Under det närmsta året kommer vi att arbeta med följande tre SMARTA mål:

  • Ökad läsförståelse
  • Ökad studiero
  • Utveckling av Lärlag

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och vill vara med i vår satsning för ett gott lärande.  

Du är en person som skapar lugn, trygghet och struktur i gruppen och i verksamheten. 
Du är professionell i ditt bemötande och i din kommunikation.
Du har en grundsyn där alla elever kan och vill lyckas.
Du är fylld av idéer och vill tillsammans med dina kollegor utveckla skolan och det långsiktiga arbetet i ambitionen att bli bland de bästa.

I Orsas skolor har all personal ansvar för elever. I lärartjänsterna kan ingå pedagogiskt samarbete med fritidshemspersonal

Välkommen med din ansökan!

Vi undanber oss vänligt men bestämt alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.
Anställningsform    Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning    Heltid
Tillträde    2018-08-14
Löneform    månadslön
Antal lediga befattningar    1

Sysselsättningsgrad    100%
Ort    Orsa
Län    Dalarnas län
Land    Sverige
Referensnummer    2018/79

Kontakt    
Christina Kobdock-Haak, 0250-55 22 76

Facklig företrädare    
Mikael Smids, Lärarnas Riksförbund, 0250 - 55 21 00 (växel)
Malin Persson, Lärarförbundet, 0250 - 55 21 00 (växel)
Sista ansökningsdag    2018-07-01

Dela detta jobb

Förskollärare i förskoleklass

Orsa kommun