skoljobb.se

Förskollärare i förskoleklass sökes till Söderskolan!

Regioner
Kategorier
Utgår

2018-09-30

Ansök nu

Förskollärare i förskoleklass sökes till Söderskolan!

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Söderskolan är den lilla trygga skolan med ett fantastiskt läge på Söder i Helsingborg. Vi är en F-3 skola med cirka 150 elever. På Söderskolan genomsyras miljön av glädje, inspiration och lust att lära. All klassrum är utrustade med projektor/smartboards, iPads och chromebooks. Skolan har ett eget bibliotek och skolbibliotekarien medverkar i undervisningen. Vi har även en välutrustad musiksal. Vi arbetar så att eleverna ständigt utvecklar sitt språk och lär sig nya begrepp och färdigheter. För oss är det viktigt att varje individ utvecklas utifrån sina egna förutsättningar.

Hos oss erbjuds ett flexibelt, dynamiskt och varierat arbete och förmånen att arbeta med barn från olika kulturer. Vi arbetar efter tydligt uppsatta utvecklingsområden och alla lärare på skolan har utbildning i Genrepedagogik. Vi kopplar vår undervisning till forskning och arbetar medvetet för att säkerställa att undervisningen ger bästa effekt på elevernas inlärning.

Vi samarbetar, delar med oss av våra kunskaper och utvecklas tillsammans!

ARBETSUPPGIFTER
Vill du vara med och utveckla förskoleklassens verksamhet? Vi söker nu en engagerad och inspirerande kollega med nära till skratt då vi ska starta upp en förskoleklass till.

Som förskollärare på Söderskolan arbetar du tätt med dina kolleger i förskoleklassen. Du kommer att ha ansvar för att planera, genomföra och följa upp förskoleklassens verksamhet tillsammans med dina kolleger, samt att någon morgon och på eftermiddagar samverka med fritidspedagoger/förskollärare kring fritidshemmets verksamhet.

Du kommer att ingå i ett arbetslag där ni arbetar tillsammans kring alla elever och där ni utvecklar skolans röda tråd från förskoleklass till årskurs 3.

I förskoleklassen ligger fokus på elevernas språkutveckling och hela skolan arbetar med Genrepedagogik och med bildstöd för eleverna.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är legitimerad förskollärare med behörighet i förskoleklass. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete i förskoleklass. Erfarenhet av arbete med språkutvecklande arbete samt lärande lek i förskoleklass är meriterande.

Med ett positivt förhållningssätt så har du förmågan att skapa goda relationer och samarbete med elever, föräldrar och kollegor. Vi vill att du tillsammans med övrig personal driver en verksamhet som hjälper barnen att bli trygga, kreativa och nyfikna under barnets hela dag på Söderskolan. Det är av vikt att du har kunskap om och erfarenhet av att arbeta med flerspråkiga elever.

Du är en engagerad pedagog med god samarbetsförmåga och möter varje elev utifrån individuella förutsättningar och drivs av att bygga vidare på elevernas förmågor. Du är strukturerad och tar egna initiativ. Att vara delaktig i skolans utveckling tycker du är spännande.

Varmt välkommen med din ansökan!
Vi tillämpar löpande urval.


ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

#LI-SFF

Dela detta jobb

Förskollärare i förskoleklass sökes till Söderskolan!

Helsingborgs Stad