skoljobb.se

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Företag Marks kommun
Regioner
Utgår

2018-09-09

Ansök nu

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Vill du samarbeta, utveckla och ha roligt medan du själv utvecklas tillsammans med professionella och uppdragsmedvetna kollegor? Då är du välkommen till oss på Karstorps Naturförskola. Hos oss arbetar vi för att stärka barns förmågor, intressen och nyfikenhet genom att erbjuda en miljö som främjar lek, kreativitet och lustfyllt lärande. Vår intuition är att lärmiljön skall vila på 6 hörnstenar: tillgänglighet, valmöjlighet, variation, tydlighet, flexibilitet och estetik, där barnen har möjlighet att utforska och utmanas i läroplanens samtliga ämnesområden. Vi arbetar för ökad delaktighet och inflytande, vilket är viktigt i vår verksamhet och ett av våra prioriterade mål.

Vi har en medveten utvecklingsstrategi där ”En lärmiljö för alla” ligger som grund. Begrepp som ”härvarande” och ”närvarande” pedagoger, ”barnperspektiv” och ”barns perspektiv” ligger oss varmt om hjärtat. Vi har de senaste åren genomfört olika studiebesök kring olika lärmiljöer. Vårt fortsatta utvecklingsarbete kommer att handla mycket om de estetiska lärprocesserna, för att ge barnen möjlighet till ”hundraspråkliga” uttrycksätt.

ARBETSUPPGIFTER
Vi erbjuder dig:
• ett väl förankrat systematiskt kvalitetsarbete med uppdraget i fokus
• pedagogisk utvecklingstid, både enskilt och i arbetslaget
• kollegialt lärande genom bl.a. diskussioner kring gemensam litteratur och föreläsningar
• kontinuerlig fortbildning där vi fokuserar på lärmiljöns betydelse för barns utveckling, ute såväl som inne
• utvecklingsdagar
• kommungemensam dokumentation genom Pluttra
• fria pedagogiska måltider från enhetens kök
• arbetskläder
• friskvård
• iPad till varje pedagog

Karstorps Naturförskola ligger i ett naturskönt område i Öxnevalla med skog, ängar och åkrar i omgivningen. Karstorp är en en-avdelningsförskola för barn i åldrarna ett till fyra år. I förskolans kök lagas all mat från grunden och vi har förmånen att kunna få laga mat i det fria. Vår utemiljö är rik på allt som naturen kan bjuda på och vi har även möjlighet till egna odlingar där barnen kan följa växtligheten och få naturvetenskapliga erfarenheter. Vi har även härliga lärmiljöer inomhus.
Naturen är ständigt närvarande och en integrerad del i vår verksamhet. Hållbar utveckling ligger oss varmt om hjärtat. Vi har ett projekterande arbetssätt där vi utforskar och undersöker tillsammans med barnen.
Vi samarbetar med Loftsgårdens och Björketorps förskolor genom en del gemensamma APT, utvecklingsdagar, och fortbildningar samt genom gemensam litteraturläsning med tillhörande diskussioner i tvärgrupper. Allt detta ger förutsättningar för en verksamhet av hög kvalité.

Vi söker dig som är uppdragsmedveten och vill arbeta på en förskola som präglas av omsorg, utveckling och medvetenhet om barns olika lärprocesser. Du behöver vara utvecklingsbenägen, nyfiken och prestigelös. Empati, humor och samarbetsförmåga ser vi som viktiga egenskaper hos dig.

Välkommen med din ansökan, intervjuer sker löpande. Vi ser fram emot att träffa dig!

KVALIFIKATIONER
Legitimerad förskollärare

Du som väntar på din lärarlegitimation är också välkommen att söka tjänsten. Vid eventuell anställning erbjuds du då en tidsbegränsad anställning som övergår i en tillsvidareanställning när du visat din legitimation.

ÖVRIGT
För att få en tillsvidareanställning krävs att du har legitimation.

Tjänsten annonseras under förutsättning att erforderliga beslut fattas.

Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.

Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Dela detta jobb

Förskollärare, Karstorps Naturförskola

Marks kommun